00:59, Τρίτη
05 Ιουλίου 2022

Επτά νεκροί για μια θέση εργασίας

590_ac6768eda2ea96dc8b7d1591763f2417Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν το Σάββατο κατά τα διάρκεια συνωστισμού και άτακτης φυγής στο Εθνικό Στάδιο της Αμπούτζα, όπου είχαν συρρεύσει πολλοί άνθρωποι, καθώς ήταν σε εξέλιξη διαγωνισμός πρόσληψης εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.
Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ειδήσεων που βρέθηκε στην περιοχή ανέφερε ότι μέτρησε τουλάχιστον επτά πτώματα. «Δεν μπορώ να φανταστώ καν τον αριθμό των ανθρώπων που ποδοπατήθηκαν», ανέφερε η Ρόζμαρι Ογκίντα μιας από τις γυναίκες που κατάφερε να σωθεί από τον συνωστισμό.
Δεν είναι γνωστό πόσοι άνθρωποι ήταν στο στάδιο κατά τη στιγμή του δυστυχήματος. Σύμφωνα δε με τη μαρτυρία επιζώντων, όλα έγιναν το πρωί του Σαββάτου, όταν άνοιξε μία από τις εισόδους του σταδίου, που είναι χωρητικότητας 60.000 θέσεων. Χιλιάδες υποψήφιοι προσπάθησαν να τρέξουν προς το κέντρο του σταδίου για να έχουν καλύτερη σειρά κατά τη διάρκεια της έναρξης του διαγωνισμού πρόσληψης στις υπηρεσίες μετανάστευσης .
Όπως ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων πολλοί από τους τραυματίες δεν ήταν δυνατόν να νοσηλευτούν στο εθνικό νοσοκομείο της πόλης, λόγω έλλειψης χώρου. Το Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (PDP) του προέδρου Γκούντλακ Τζόναθαν ανακοίνωσε ότι θα γίνει έρευνα για τις συνθήκες της τραγωδίας .
enikos.gr