04:28, Πέμπτη
06 Οκτωβρίου 2022

Εστιατόριο στην Ινδονησία μετέτρεψε τουαλέτα σε…κουζίνα! (ΦΩΤΟ)

This picture taken on July 16, 2016 shows customers being served meatball soup from a squat toilet during a meal at the "Jamban Cafe" in the city of Semarang on Java island, a small eatery where a handful of diners sit on upright toilets around a table where food is served in two squat toilets. The toilet-themed cafe where customers dine on meatballs floating in soup-filled latrines may not be everyone's idea of haute cuisine, but Indonesians are flocking to become privy to the latest lavatorial trend. / AFP / SURYO WIBOWO        (Photo credit should read SURYO WIBOWO/AFP/Getty Images)
 

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια μεγάλη προσπάθεια από πολλά εστιατόρια και καφετέριες να πρωτοτυπήσουν. Αντί όμως οι καινοτομίες να έρχονται από την κουζίνα τους, αυτές εντοπίζονται στον τρόπο σερβιρίσματος ή στην διακόσμηση του μαγαζιού.
Ένα εστιατόριο όμως στην Ινδονησία έφερε τα πάνω κάτω, σερβίροντας το φαγητό του σε δοχεία που δεν συνίστανται για την κατανάλωση φαγητού, αλλά για την αποβολή τους.
Ναι, το «Jamban Cafe» στην πόλη Σεμαράνγκ στην επαρχία Ιάβα της Ινδονησίας είναι εμπνευσμένο από τα αποχωρητήρια. Οι πελάτες κάθονται σε πορσελάνινα καθίσματα και τα εδέσματα σερβίρονται σε πιάτα που θυμίζουν τούρκικες τουαλέτες.
Να σημειώσουμε ότι το δημοφιλέστερο πιάτο είναι το «basko», ένα παραδοσιακό πιάτο με κεφτεδάκια και μια διάφανη, κιτρινωπή σούπα που δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο να βλέπει κανείς πάνω σε αποχωρητήρια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Budi Laksono, εργαζόταν στο παρελθόν στην Υγειονομική Υπηρεσία της Ινδονησίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος του ήταν να μάθει η Δύση τις άσχημες συνθήκες που συνεχίζουν να επικρατούν στην χώρα.
Πηγή huffingtonpost.gr
13177282_987753507927994_3917541055911718287_n