, Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

search icon search icon

«Φόβοι» ότι οι τζιχαντιστές θα μπουν στην Ευρώπη

ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

Την ώρα που οι τζιχαντιστές αποκεφαλίζουν, καίνε ανθρώπους ζωντανούς και κόβουν τα χέρια γυναικών επειδή μιλούσαν σε κινητό τηλέφωνο ο εφιάλτης για νέο γύρο μαζικών εκτελέσεων αναβιώνει μετά την απαγωγή 35 Αιγυπτίων Κοπτών γεωργών από τη Λιβύη ως αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές από την Αίγυπτο.
Η αιγυπτιακή κυβέρνηση, από την πλευρά της, ζήτησε από ΟΗΕ να εξουσιοδοτήσει μια διεθνή επέμβαση που θα στοχεύει στην εξουδετέρωση της απειλής του Ισλαμικού Κράτος.
Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στη Λιβύη και την Αίγυπτο, ο φόβος ότι στελέχη του ISIS σχεδιάζουν να εισβάλουν στην Ευρώπη μεγαλώνει. Σύμφωνα με την βρετανική Τelegraph οι τζιχαντιστές βλέπουν τη Λιβύη ως την «πύλη εξόδου» για να κηρύξουν πόλεμο σε όλη την νότια Ευρώπη.
Συγκεκριμένα έντονη κινητικότητα παρατηρείται στην Ιταλία με τις αρχές να εκφράζουν φόβους ότι οι τζαχανιστές θα εκμεταλλευτούν το μεταναστευτικό πέρασμα της Λαμπεντούζα για να εισέλθουν και να χτυπήσουν σε ιταλικό έδαφος.
Σύμφωνα με την Republica οι θέσεις στα κέντρα μεταναστών έχουν εξαντληθεί και οι ιταλικές αρχές αναζητούν μια λύση που δεν θα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή μεταναστών. Όμως σύμφωνα με την ακτοφυλακή όταν οι άνδρες της πλησίασαν τις λιβυκές αρχές για να αποκρούσουν τους μετανάστες τότε βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένοπλους άνδρες που κρατούσαν καλάσνικοφ.
Συνεδριάζει εντός της ημέρας το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να εξετάσει το αιγυπτιακό αίτημα να δοθεί «πράσινο φως» για διεθνή επέμβαση στο έδαφος της Λιβύης μετά τον αποκεφαλισμό των 21 Αιγυπτίων Κοπτών από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται ήδη στη Νέα Υόρκη για συναντήσεις με τους εκπροσώπους των χωρών-μελών του Σ.Α και των αραβικών κρατών.
Η συνεδρίαση του Σ.Α πραγματοποιείται την ώρα που το Κάιρο συνεχίζει να βομβαρδίζει θέσεις τζιχαντιστών στη Λιβύη ως αντίποινα για τον αποκεφαλισμό των Κοπτών Χριστιανών.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάζ αλ Σίσι, έχει ήδη ζητήσει ψήφισμα του ΟΗΕ για στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη την ώρα που διπλωμάτες αραβικών χωρών, αν και στηρίζουν το αίτημα του Καΐρου, εξέφρασαν την άποψη ότι για να εγκριθεί μια επέμβαση θα πρέπει να ζητηθεί επισήμως και από τη λιβυκή κυβέρνηση.
Ωστόσο, η Λιβύη έχει προς το παρόν δύο κυβερνήσεις και δύο αντίπαλα κοινοβούλια: η μία κυβέρνηση είναι αυτή που πρόσκειται στον συνασπισμό «Αυγή της Λιβύης» των ισλαμιστών και ελέγχει την Τρίπολη ενώ η δεύτερη, η διεθνώς αναγνωρισμένη, εδρεύει στο Τομπρούκ.

#Tags: ISIS

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.