16:44, Σάββατο
01 Οκτωβρίου 2022

Φυλακή η μητέρα του άτυχου 8χρονου στην Σικελία

ImageHandler

Στις φυλακές της Κατάνια στη Σικελία μεταφέρθηκε η Βερόνικα Στίβαλ, η 25χρονη που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον 8χρονο γιο της Λόρις Αντρέα και στη συνέχεια εγκατάλειψε σε απομονωμένη περιοχή της Ραγκούζα.

Κατά την 8ωρη ανάκρισή της από τον εισαγγελέα Καρμέλο Πετράλια και τον αντικαταστάτη του Μάρκο Ρότα, η 25χρονη επαναλάμβανε την ίδια φράση: «Δεν τον σκότωσα εγώ. Ήταν το παιδί μου».

Ωστόσο, τα κενά στην αφήγησή της οδηγούν τους άνδρες των αστυνομικών αρχών να πιστεύουν πως εκείνη βρίσκεται πίσω από τον άδικο χαμό του μικρού Λόρις Αντρέα.

Την ίδια ώρα, πραγματοποιήθηκε λήψη Dna για τη διεξαγωγή έρευνας με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί κάτω από τα νύχια του 8χρονου.

Τις ερχόμενες ώρες η Βερόνικα Στίβαλ αναμένεται να υποβληθεί εκ νέου σε ανάκριση οπότε θα αποφασιστεί αν θα παραμείνει στη φυλακή ή αν θα κριθεί απαραίτητη η προσωρινή κράτησή της.

Σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία, εκείνη δολοφόνησε τον μικρό χρησιμοποιώντας tire ups με τα οποία τον στραγγάλισε και έδεσε τα χέρια του στις 29 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα, σε ηλικία 15 ετών είχε επιχειρήσει να αυτοκτονήσει κι η ίδια με τον ίδιο τρόπο στο σημείο όπου βρέθηκε το νεκρό σώμα του Λόρις.

Μετά την αποκάλυψη ότι η 25χρονη είχε καταθέσει ψευδώς πως είχε αφήσει το παιδί της στο σχολείο, γεγονός που διέψευσε βίντεο που κατέγραφε την πορεία του αυτοκινήτου, ο σύζυγός της, εισαγγελέα Καρμέλο Πετράλια δήλωσε: «Αν τον σκότωσε εκείνη, καταρρέει ο κόσμος μου».

Συντετριμμένος, μάλιστα, συμπλήρωσε: «Πρέπει μόνο να μου πει γιατί. Μετά ας πεθάνει. Αυτό που θέλω είναι ο γιος μου».