, Πέμπτη
21 Σεπτεμβρίου 2023

H "bodyguard" του αμερικανού Προέδρου


bodyguard
Η «Μυστική Υπηρεσία», το σώμα επιτετραμμένο με την ασφάλεια του αμερικανού πρόεδρου, θα διοικείται για πρώτη φορά στην ιστορία του από γυναίκα: Ο Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να τοποθετήσει στην ηγεσία της σχετικά ανδροκρατούμενης υπηρεσίας την Τζούλια Πίρσον, μέχρι πρότινος επιτελάρχη, μετά τη συνταξιοδότηση του νυν επικεφαλής της.

Η υπηρεσία έχει  μπει στο φως αρνητικής δημοσιότητας μετά τα «έκτροπα» σε ξενοδοχείο στην Κολομβία πέρυσι, με πρωταγωνιστές μέλη της και ιερόδουλες.

Τα περιστατικά, που είχαν ξεκινήσει από διαμάχη ενός από τα μέλη της υπηρεσίας με μία ιερόδουλη την οποία αρνείτο να πληρώσει, είχαν γίνει λίγο πριν την επίσκεψη του Ομπάμα στην περιοχή και οδήγησαν στην απόταξη οκτώ πρακτόρων.

«Στα 30 χρόνια της παρουσίας της, η Τζούλια έδειξε παραδειγματικά το πνεύμα και την αφοσίωση που επιδεικνύουν καθημερινά οι άνδρες και οι γυναίκες της Υπηρεσίας» είπε ο Ομπάμα ανακοινώντας το διορισμό της Πίρσον.

Ενδεικτικά, ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τσαλρς Γκράσλεϊ είπε μετά την ανακοίνωση της απόφασης ότι η Μυστική Υπηρεσία «έχει χάσει την εμπιστοσύνη πολλών Αμερικανών» μετά την Κολομβία. Η Πίρσον, είπε, «έχει πολύ δρόμο μπροστά της για να δημιουργήσει μία κουλτούρα που θα σέβεται το σημαντικό έργο που έχει αναλάβει η υπηρεσία».