Η Νέα Ζηλανδία θα αρχίσει να ανοίγει ξανά τα σύνορά της στον κόσμο από τον Ιανουάριο

Η Νέα Ζηλανδία θα ανοίξει ξανά τα σύνορά της στον κόσμο τους επόμενους μήνες, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Τετάρτη, επιτρέποντας την επιστροφή των εκτοπισμένων κατοίκων από τον Ιανουάριο και των τουριστών από τον Απρίλιο.

Η χώρα επέβαλε σκληρούς περιορισμούς στα σύνορα όταν ξεκίνησε η πανδημία, απαγορεύοντας ουσιαστικά τους τουρίστες και απαιτώντας από τους κατοίκους που επέστρεφαν να περάσουν δύο εβδομάδες σε ένα ξενοδοχείο καραντίνας που διαχειρίζεται ο στρατός.

Για τους πρώτους 18 μήνες της πανδημίας, τα μέτρα στα σύνορα θεωρήθηκαν ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της Νέας Ζηλανδίας από τον ιό. Τα ποσοστά εμβολιασμού αυξάνονται επίσης, καθιστώντας τα μέτρα στα σύνορα όλο και πιο δύσκολο να δικαιολογηθούν.

Ο υπουργός Αντιμετώπισης του COVID-19, Κρις Χίπκινς, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έκανε δύσκολες συμβιβαστικές λύσεις για να κρατήσει τους Νεοζηλανδούς όσο το δυνατόν ασφαλείς καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, όλοι οι εισερχόμενοι ταξιδιώτες θα εξακολουθήσουν να εισέρχονται σε καραντίνα για επτά ημέρες.