«Η συμφωνία με την COSCO είναι το κεφάλι του δράκου, θα ακολουθήσει ολόκληρο το σώμα του»

Ο πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα Ζοού Ξιαολί   (Φωτογραφία  ΑΠΕ
Ο πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα Ζοού Ξιαολί (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

«Η συμφωνία με την COSCO -όπως είπε και ο πρωθυπουργός σας Αλέξης Τσίπρας- είναι μόνο η αρχή, το κεφάλι του δράκου. Θα ακολουθήσουν τα χέρια, τα πόδια, ολόκληρο το σώμα του» υποστήριξε ο Κινέζος πρέσβης στην Αθήνα Ζοού Ξιαολί, μιλώντας στον απεσταλμένο του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Πεκίνο.
Ο Ζοού Ξιαολί υπογράμμισε πως «η σημασία του προγράμματος της COSCO για το λιμάνι του Πειραιά δεν αφορά μόνο την ελληνοκινεζική συνεργασία στο ίδιο το λιμάνι, αλλά αποτελεί ένα σύμβολο αμοιβαίας εμπιστοσύνης, σύμβολο της εμπιστοσύνης της Κίνας στην ελληνική αγορά».
Παράλληλα, χαρακτήρισε «ορόσημο» την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Πεκίνο, προσθέτοντας πως οι ελληνο-κινεζικές σχέσεις «εισέρχονται τώρα σε μια νέα εποχή και υπάρχει μια πολύ καλή ευκαιρία για την επέκτασή τους διά της συνεργασίας, οι προοπτικές για την οποία βρίσκονται μπροστά μας».
Πρόσθεσε, επίσης, πως η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα «συμβάλλει στην αμοιβαία κατανόηση, αναβαθμίζει την εικόνα της Ελλάδας και ενισχύει τη θέση της Ελλάδας στην κινεζική διπλωματία, ενισχύοντας παράλληλα τη συνεργασία».
Σύμφωνα με τον πρέσβη της Κίνας, «υπάρχει πολλή ενέργεια για συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα σε όλους τους τομείς, όχι μόνο στον εμπορικό, αλλά και στον πολιτιστικό και τον επιστημονικό» και μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την COSCO, στις 8 Απριλίου, έχει δεχτεί δεκάδες αιτήσεις από άλλες αντιπροσωπείες από την Κίνα οι οποίες θέλουν συνεργασία με την Ελλάδα.
Πηγή: in.gr