, Παρασκευή
01 Μαρτίου 2024

Και οι Τούρκοι «ψηφίζουν» Μύκονο!

paralies-zakinthosΚάθε πρόβλεψη έχει ξεπεράσει το τουρκικό τουριστικό κύμα για τη χώρα μας με τις αεροπορικές εταιρείες να προσαρμόζονται ανάλογα προκειμένου να ανταποκριθούν στη μεγάλη ζήτηση.

Η τουρκική αεροπορική εταιρεία Atlasjet ξεκίνησε πτήσεις 6 φορές την εβδομάδα από την Κωνσταντινούπολη για Μύκονο, ενώ άλλη τουρκική εταιρεία, η Borajet, πετά δύο φορές την εβδομάδα, πάλι από την Πόλη για το «νησί των ανέμων».

Όπως δηλώνει η εκπρόσωπος του μεγαλύτερου πρακτορείου ταξιδίων της Τουρκίας, στον Ελεύθερο Τύπο, τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε οργασμό δουλειάς. Όπως λέει σε σχέση με το 2012 η αύξηση που καταγράφεται στις αφίξεις των Τούρκων τουριστών μόνο στη Μύκονο, ξεπερνά το 50%.

«Αυτή τη στιγμή το νησί είναι γεμάτο από Τούρκους ενώ σε άλλες εποχές γέμιζε από Ιταλούς» αναφέρει.

Το συγκεκριμένο πρακτορείο, ενώ πέρυσι σε όλη την τουριστική περίοδο είχε φέρει οργανωμένα 320 Τούρκους τουρίστες, μόνο στη Μύκονο μέχρι και την 1η Ιουλίου θα έχει φέρει στο νησί 600 Τούρκους και η σεζόν θα κλείσει με χιλιάδες.

Πολλοί είναι όμως και οι Τούρκοι που επιλέγουν να επισκεφτούν τα ελληνικά νησιά με κρουαζιερόπλοια. Όπως δηλώνει υπεύθυνος ξεναγήσεων στην εφημερίδα έρχονται τουρίστες από όλη την Τουρκία, από την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη αλλά και από την Άγκυρα, την Αντιόχεια, τα Άδανα. Πρόκειται για άτομα κάθε ηλικίας, 20 έως και 70 ετών, άτομα με μοντέρνο ντύσιμο, αλλά και γυναίκες με μαντίλα.

Εντυπωσιακή είναι όμως και η αλλαγή των αεροπορικών συνδέσεων Αθήνας – Κωνσταντινούπολης. Ενώ μέχρι το 1999 υπήρχαν δύο μόλις πτήσεις την ημέρα, μία της Ολυμπιακής Αεροπορίας και μία των τουρκικών αερογραμμών, σήμερα οι δύο πόλεις συνδέονται καθημερινά με 8 πτήσεις. Μάλιστα πλέον υπάρχουν και δρομολόγια απευθείας για το Ηράκλειο αλλά και τη Θεσσαλονίκη.

paraskhnio.gr