09:43, Τετάρτη
17 Αυγούστου 2022

Ημέρα μνήμης στο Παρίσι για τα θύματα των επιθέσεων

παρισι 2
Ημέρα μνήμης σήμερα στο Παρίσι για τα 130 θύματα  των τρομοκρατικών επιθέσεων πρίν από δύο εβδομάδες στη γαλλική πρωτεύουσα.
Περισσότεροι από 1.000 συγγενείς θυμάτων έχουν προσκληθεί να δώσουν το παρών στην επίσημη τελετή που θα διοργανωθεί στο Ινβαλίντ, στην καρδιά, δηλαδή, του Παρισίου.
Το παρών θα δώσει και ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος επέστρεψε ήδη από τη Μόσχα όπου είχε συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Μια οικογένεια ωστόσο θα μποϊκοτάρει την εκδήλωση οργισμένη από την αποτυχία των γαλλικών αρχών να προλάβει τις επιθέσεις.
Η Έμα Πρεβό, η οποία έχασε τον αδερφό της στην επίθεση έγραψε στο Facebook: “Κύριε Πρόεδρε, πολιτικοί, ευχαριστούμε για την τελετή αλλά δεν θα πάρουμε.Είστε εν μέρει υπεύθυνοι για ό,τι μας συνέβη. Έπρεπε να είχατε δράσει νωρίτερα. Οι επιθέσεις του Ιανουαρίου θα έπρεπε να είναι αρκετές».
Την ίδια ώρα δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας καθώς δύο από τους τρομοκράτες, ο Σαλάχ Αμπντελσάμ και ο Μοχάμεντ Αμπρίνι παραμένουν ασσύληπτοι.
Για το λόγο αυτό 11.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας από την Κυριακή ενόψει της συνόδου για το κλίμα τη Δευτέρα.
Πηγή:protothema.gr