ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

ΗΠΑ: Δυο λευκοί ρατσιστές κατηγορούνται για υποκίνηση φόνων και διέγερση φυλετικού μίσους

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
10/09/2024
Διεθνή
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
ΗΠΑ: Έφηβος πυροβολήθηκε από τον ιδιοκτήτη ενός σπιτιού όταν πήγε να αναζητήσει τα αδέλφια του

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Related Post

Ιρανικός πύραυλος έπληξε αμερικανικό δεξαμενόπλοιο στον Κόλπο

Ο Πεζεσκιάν στέλνει μήνυμα στις χώρες του Κόλπου – «Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να αμυνθούμε»

Τουρκία: Εξουδετερώθηκε πύραυλος από το Ιράν πριν εισέλθει στον εναέριο χώρο της

Βαθιά αναστάτωση στον ΟΗΕ για τον πολύνεκρο βομβαρδισμό στο σχολείο θηλέων του Ιράν

Δυο λευκοί οπαδοί της θεωρίας περί ανωτερότητας της λευκής φυλής αντιμετωπίζουν δίωξη για υποκίνηση φόνων με κίνητρο το ρατσιστικό μίσος, τη δολοφονία αξιωματούχων και πράξεις δολιοφθοράς υποδομών, ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα οι αμερικανικές δικαστικές αρχές.

Ο Ντάλας Χάμπλερ, 34 ετών, που συνελήφθη την Παρασκευή στην Καλιφόρνια (δυτικά) και ο Μάθιου Άλισον, 37 ετών, που συνελήφθησαν την ίδια ημέρα στο Άινταχο (βορειοδυτικά), αναμενόταν να προσαχθούν ενώπιον δικαστών χθες για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συντάχθηκε την 5η Σεπτεμβρίου και δημοσιοποιήθηκε χθες, διώκονται διότι θεωρούνται οι εγκέφαλοι από το 2022 ομίλου συζήτησης της άκρας δεξιάς, που αυτοαποκαλείται «Terrorgram», μέσω της πλατφόρμας Telegram, όχημα «μαχητικού επιταχυντικού» λόγου.

Το ρεύμα αυτό στις ΗΠΑ εμπνέεται από τους δράστες διαφόρων επιθέσεων σε διεθνές επίπεδο με στόχο να επισπευστεί «πόλεμος μεταξύ των φυλών», που θεωρεί αναπόφευκτο.

Οι Ντάλας Χάμπερ και Μάθιου Άλισον διώκονται διότι «υποκίνησαν εγκλήματα με κίνητρο το μίσος και τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον μαύρων, μεταναστών, ΛΟΑΤΚΙ και εβραίων, επιθέσεις εναντίον δημόσιων υποδομών και πολιτικών προσώπων», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η βοηθός υπουργός Δικαιοσύνης αρμόδια για τα αστικά και πολιτικά δικαιώματα Κρίστεν Κλαρκ.

Ανάμεσα στους στόχους ήταν αμερικανός γερουσιαστής, δικαστής και ομοσπονδιακός εισαγγελέας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Κατάλογος που διένειμαν οι κατηγορούμενοι περιείχε «στόχους, τα ονόματά τους, τις διευθύνσεις τους και τις φωτογραφίες τους», ανέφερε ο βοηθός υπουργός Δικαιοσύνης αρμόδιος για την Εθνική Ασφάλειας Μάθιου Όλσεν.

Φέρονται επίσης να διένειμαν λεπτομερείς οδηγίες για τον τρόπο που θα μπορούσαν να διαπραχθούν οι επιθέσεις, ιδίως για την κατασκευή εκρηκτικών.

Αντιμετωπίζουν δεκαπέντε κατηγορίες που επισύρουν ποινές ως ακόμη και 220 ετών κάθειρξης για τον καθένα, διευκρίνισαν οι αρχές.

Τουλάχιστον δυο επιθέσεις στο εξωτερικό έχουν συνδεθεί από ερευνητές με το «Terrorgram»: η μια διαπράχθηκε τον Αύγουστο στην Τουρκία από νεαρό μασκοφόρο εφοδιασμένο με αλεξίσφαιρο, ο οποίος τραυμάτισε τουλάχιστον πέντε ανθρώπους, τον έναν σοβαρά, με μαχαίρι στον κήπο τζαμιού μαγνητοσκοπώντας και μεταδίδοντας απευθείας μέσω X την ενέργεια. Ο δράστης συνελήφθη.

Η άλλη, για την οποία ανέλαβαν την ευθύνη οι κατηγορούμενοι, διαπράχθηκε τον Οκτώβριο από δεκαεννιάχρονο Σλοβάκο, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε δυο πελάτες σε γκέι μπαρ στην Μπρατισλάβα, προτού αυτοκτονήσει.

Τρίτη σχεδιαζόμενη ενέργεια, με στόχο ηλεκτρικές υποδομές στην πολιτεία Νιου Τζέρζι, απετράπη τον Ιούλιο με τη σύλληψη δεκαοκτάχρονου υπόπτου, που ανακοίνωσαν πριν από δυο μήνες οι αμερικανικές δικαστικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι επιτέθηκαν κατά βρετανικού τάνκερ με μη επανδρωμένη βάρκα με εκρηκτικά
Διεθνή

Ιρανικός πύραυλος έπληξε αμερικανικό δεξαμενόπλοιο στον Κόλπο

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν σήμερα ότι ένα αμερικανικό πετρελαιοφόρο δέχθηκε πλήγμα από ιρανικό πύραυλο στο βόρειο τμήμα...

Αναρτήθηκε από Πάνος Ιωάννου
05/03/2026
Ο Πεζεσκιάν στέλνει μήνυμα στις χώρες του Κόλπου – «Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να αμυνθούμε»
Διεθνή

Ο Πεζεσκιάν στέλνει μήνυμα στις χώρες του Κόλπου – «Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να αμυνθούμε»

Ο Ιρανός Πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιαν απευθύνθηκε στις χώρες του Κόλπου, υπογραμμίζοντας ότι οι επιθέσεις της Τεχεράνης ήταν αναπόφευκτες. Όπως τόνισε,...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
04/03/2026
Next Post
H Αυστραλία επιβάλλει κυρώσεις στο Ιράν και τη Ρωσία για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Αυστραλία: Νομοσχέδιο για τον καθορισμό ελάχιστης ηλικίας για τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια για αυτό το Σαββατοκύριακο

Οι αστρολογικές προβλέψεις για σήμερα Πέμπτη 5 Μαρτίου

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
05/03/2026
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa