ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

ΗΠΑ: Ξεκίνησαν οι εργασίες για την απομάκρυνση των συντριμμών της γέφυρας που κατέρρευσε στη Βαλτιμόρη

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
29/03/2024
Διεθνή
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Βαλτιμόρη: Τουλάχιστον 6 οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ABCNEWS

Γερανοί άρχισαν χθες, Πέμπτη, να φτάνουν στη Βαλτιμόρη, στις ανατολικές ΗΠΑ, στο πλαίσιο των προσπαθειών να απομακρυνθούν τα συντρίμμια γέφυρας η οποία κατέρρευσε αφού προσέκρουσε πάνω της φορτηγό πλοίο, με τις αρχές να προειδοποιούν ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να επαναλειτουργήσει το λιμάνι.

Οι γερανοί αυτοί πρόκειται να απομακρύνουν τα κομμάτια της γέφυρας Francis Scott Key, που χρησιμοποιούσαν καθημερινά χιλιάδες οχήματα και η οποία κατέρρευσε την Τρίτη αφού προσέκρουσε πάνω της πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Ουές Μουρ εξήγησε χθες το βράδυ στους δημοσιογράφους ότι στο λιμάνι της Βαλτιμόρης θα μεταφερθεί «ο μεγαλύτερος γερανός της ανατολικής ακτής για να μας βοηθήσει».

«Προτού ξεκινήσουμε την ανύψωση (των κομματιών), πρέπει να βρούμε τρόπο να κόψουμε τη γέφυρα σε κομμάτια τέτοιου μεγέθους που να μπορούν να ανασυρθούν από το νερό με τη βοήθεια γερανού», εξήγησε ο αντιναύαρχος του λιμενικού Σάνον Γκίλριθ.

Τα πτώματα δύο από τους έξι εργάτες που αγνοούνταν εντοπίστηκαν την Τετάρτη.

Related Post

Τουλάχιστον 2.571 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά τις διαδηλώσεις στο Ιράν

Σάλος στην Ισπανία με τις καταγγελίες σε βάρος του Χούλιο Ιγκλέσιας για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό

Επιθέσεις με drones σε ελληνικά δεξαμενόπλοια στη Μαύρη Θάλασσα

Ιράν: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις – ΗΠΑ εξετάζουν «πολύ ισχυρές επιλογές»

Οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό των πτωμάτων των υπόλοιπων τεσσάρων έχουν διακοπεί διότι οι αρχές έκριναν ότι είναι πολύ επικίνδυνο να σταλούν δύτες στο σημείο του δυστυχήματος.

«Το νερό είναι τόσο σκοτεινό και τα συντρίμμια τόσο πυκνά που στις περισσότερες περιπτώσεις οι δύτες δεν βλέπουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 30 με 60 εκατοστών», εξήγησε ο Μουρ.

60 εκατ. δολάρια

Οι τέσσερις άνδρες, όλοι τους μετανάστες από τη Λατινική Αμερική, θεωρείται ότι σκοτώθηκαν όταν το Dali, ένα φορτηγό πλοίο μήκους 300 μέτρων και πλάτους 48 μέτρων, προσέκρουσε σε έναν από τους πυλώνες της γέφυρας λόγω μηχανικής βλάβης.

Συνολικά οκτώ εργάτες βρίσκονταν πάνω στη γέφυρα την ώρα του δυστυχήματος εκτελώντας έργα οδοποιίας. Δύο από αυτούς διασώθηκαν λίγη ώρα μετά την κατάρρευση.

Κάτοικοι της περιοχής συμμετείχαν χθες το πρωί σε τελετή στη μνήμη των νεκρών η οποία πραγματοποιήθηκε σε κοντινό πάρκο, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ η δημαρχία της Βαλτιμόρης ξεκίνησε τη συγκέντρωση χρημάτων για να υποστηριχθούν οι οικογένειες τους.

Σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση της γέφυρας, ο κυβερνήτης του Μέριλαντ προειδοποίησε ότι πρέπει «να διανυθεί πολύς δρόμος».

Η πολιτεία ζήτησε από το ομοσπονδιακό κράτος ένα αρχικό ποσό 60 εκατ. δολαρίων και το αμερικανικό υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε «την άμεση αποδέσμευση» του ποσού.

Το ποσό αυτό «θα βοηθήσει το Μέριλαντ να ξεκινήσει τις πιο άμεσες εργασίες», ενώ θα ακολουθήσουν και επιπλέον χρήματα «καθώς θα προχωρά η αποκατάσταση» της γέφυρας, διαβεβαίωσε ο υπουργός Μεταφορών Πιτ Μπούτιτζατζ.

«Κανείς δεν θα ξεχάσει ποτέ τις σοκαριστικές εικόνες ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων να προσκρούει στη γέφυρα Francis Scott Key προκαλώντας την κατάρρευσή της και τον τραγικό θάνατο έξι ανθρώπων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Μετά το τραγικό συμβάν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεσμεύθηκε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα αναλάβει το πλήρες κόστος της αποκατάστασης της γέφυρας.

Εξαιτίας του δυστυχήματος το λιμάνι της Βαλτιμόρης – το ένατο μεγαλύτερο των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τη δραστηριότητα– έχει αναστείλει τη λειτουργία του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΗΠΑ
Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Τουλάχιστον 2.571 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά τις διαδηλώσεις στο Ιράν
Διεθνή

Τουλάχιστον 2.571 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά τις διαδηλώσεις στο Ιράν

Ο απολογισμός των νεκρών κατά τις διαδηλώσεις στο Ιράν έχει φθάσει τους 2.571 ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση για τα...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
14/01/2026
Σάλος στην Ισπανία με τις καταγγελίες σε βάρος του Χούλιο Ιγκλέσιας για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό
Διεθνή

Σάλος στην Ισπανία με τις καταγγελίες σε βάρος του Χούλιο Ιγκλέσιας για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ισπανία μετά τις καταγγελίες δύο πρώην εργαζομένων σε οικίες του Χούλιο Ιγκλέσιας στην Καραϊβική για σεξουαλική...

Αναρτήθηκε από pioan
13/01/2026
Next Post
Στ. Κασσελάκης: Ορκίστηκε στη Θήβα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Δείτε βίντεο

Το επικό σαρδάμ στην ορκωμοσία Στ. Κασσελάκη - Δείτε βίντεο

Η εταιρεία με την επωνυμία “MEDIA PUBLISHING GK IKE ” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Τα 3 ζώδια που θα ανταμειφθούν για τους κόπους τους!

Αυτά τα δύο ζώδια ευνοεί ο Δίας το 2026

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
08/01/2026
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa