Ιταλία: Το πρωί δημοτική σύμβουλος, το βράδυ πόρνη

Δραστικά μέτρα πήρε ένας Ιταλός δήμαρχος για να αντιμετωπίσει την πορνεία στην περιοχή του. Ο δήμαρχος του Καστέλ Βολτούρνο της Καζέρτα στην Νότιο Ιταλία, Ντιμίτρι Ρούσο, σκαρφίστηκε μία διαφορετική ιδέα ώστε να αποτρέψει επίδοξους πελάτες να συνευρίσκονται ερωτικά με πόρνες που συχνάζουν σε δρόμους της περιοχής.

italy3

Με την συνεργασία δύο δημοτικών συμβούλων, την Αναστάσια Πετρέλα και την Στεφάνια Σαντζερμάνο, ο Ρούσο έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιό του.
Οι δύο νεαρές γυναίκες φόρεσαν προκλητικά ρούχα και στήθηκαν στο δρόμο περιμένοντας για πελάτες, οι οποίοι σταμάτησαν στη θέα των ημίγυμνων συμβούλων.
Όταν, λοιπόν, ο οδηγός σταματούσε η καθεμία από τις συμβούλους πλησίαζαν στο παράθυρο του συνοδηγού και μιλούσαν με τον οδηγό. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα τον… ορεξάτο για σεξ άνδρα, αιφνιδίαζε ο ίδιος ο δήμαρχος, ο οποίος εμφανιζόταν μπροστά στους πελάτες και τους μιλούσε για τις ευθύνες τους ως πολίτες, όπως η διαλογή απορριμμάτων, και τους λόγους για τους οποίους η πορνεία είναι παράνομη.

italy5

Η πρωτοβουλία αυτή, μάλιστα, καταγραφόταν από κάμερα την οποία μόλις έβλεπαν οι οδηγοί πατούσαν γκάζι και έφευγαν.
Όπως είπε ο Ρούσο: «Είχα φυλλάδια στα οποία τους ενημέρωνα για τις ευθύνες τους ως πολίτες και τους λόγους για τους οποίους η πορνεία είναι παράνομη. Αλλά πρέπει να παραδεχθώ ότι δε μπόρεσα να μοιράσω πολλά γιατί μόλις έβλεπαν εμένα και τις κάμερες έφευγαν με μεγάλη ταχύτητα».
Την ίδια ώρα, ο Ρούσο με την απόφασή του θέλησε να περάσει ένα μήνυμα στην ιταλική κυβέρνηση για την έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή.
Πάντως, μετά την επιχείρηση-σκούπα ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι οι ιερόδουλες που σύχναζαν στους δρόμους του Καστέλ Βολτούρνο έχουν εξαφανιστεί.

italy6