Κόμμα κάνει συνέδριο μετά από… 30 χρόνια!

ΚΙΜ
Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι το κυβερνών Εργατικό Κόμμα θα προχωρήσει στις 6 Μαΐου σε συνέδριο, το πρώτο μετά από 36 χρόνια.
Το κομματικό συνέδριο γίνεται με φόντο τις απανωτές δοκιμές της Πιόνγκγιανγκ -«μήνυμα» στο εξωτερικό- και την ένταση των διεθνών κυρώσεων σε βάρος της. Την ίδια ώρα, η Νότιος Κορέα πιστεύει πως ο βορράς σχεδιάζει να προχωρήσει σε νέα πυρηνική δοκιμή.
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτιμάται ότι θα αξιοποιήσει πολιτικά τη διεξαγωγή του συνεδρίου προκειμένου να εδραιώσει την ηγεσία του, αλλά και για να προωθήσει τις θέσεις του για την παράλληλη οικονομική ανάπτυξη, σε συνδυασμό με την απόκτηση πυρηνικών όπλων.
Η τελευταία διάσκεψη του κόμματος, πραγματοποιήθηκε το 1980, πριν από τη γέννηση του Κιμ, που είναι το τρίτο μέλος της οικογένειας του που ασκεί την εξουσία και εκτιμάται ότι ο ίδιος είναι 33 ετών.
Η Δύση ενδιαφέρεται άμεσα για τη διεξαγωγή του συνεδρίου, προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες για την πολιτική που θα ακολουθήσει ο Κιμ σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και να προβλέψει τις κινήσεις του, στα ζητήματα διεθνούς ασφάλειας που σχετίζονται με την ανάπτυξη πυραυλικού και πυρηνικού οπλοστασίου από τη Βόρεια Κορέα.