Με σαρωτικό ποσοστό επανεξελέγη ο Τζέρεμι Κόρμπιν στην ηγεσία των Εργατικών!

Η διαδικασία τελείωσε και το ζητούμενο πλέον για το κόμμα είναι η ενότητα   (Φωτογραφία:  Reuters )
Η διαδικασία τελείωσε και το ζητούμενο πλέον για το κόμμα είναι η ενότητα (Φωτογραφία: Reuters )

Ο 67χρονος βετεράνος της πολιτικής Τζέρεμι Κόρμπιν επανεξελέγη με σαρωτικό ποσοστό στην ηγεσία των Εργατικών.
Έλαβε 61,8% (313.209 ψήφους) έναντι 38,2% (193.229 ψήφουε) του αντιπάλου του Όουεν Σμιθ. Δικαίωμα ψήφου είχαν 654.006 μέλη.
Στην ομιλία του ο Κόρμπιν ευχαρίστησε τα μέλη του κόμματος που τον επανεξέλεξαν, ενώ μίλησε με θερμά λόγια για τον αντίπαλό του, με τον οποίο -όπως είπε με νόημα- θα εξακολουθούν να είναι στό ίδιο κόμμα.
Πολλές φορές στην προεκλογική εκστρατεία λέγονται και πράγματα για τα οποία μετανιώνει κανείς, συνέχισε ο Κόρμπιν, ωστόσο τα κοινά σημεία είναι περισσότερα.
«Ας αφήσουμε πίσω το παρελθόν και ας ξεκινήσουμε από την αρχή»» υπογράμμισε.
Ο ηττημένος της διαδικασίας, Όουεν Σμιθ, εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση στην οποία ευχαριστεί όσους τον ψήφισαω, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι ο Κόρμπιν έχει πλέον την ευθύνη για την επούλωση των πληγών που άνοιξαν στο κόμμα.
«Ο Τζέρεμι κέρδισε και τώρα πρέπει να κερδίσει τη χώρα και σε αυτό θα έχει τη στήριξή μου» δηλώνει ο Σμιθ.
Σχετικά με το δικό του ρόλο, σημειώνει ότι θα σκεφτεί προσεκτικά για το ποια είναι η δική του θέση.
Ο Τζέρεμι Κόρμπιν αναγκάστηκε παρά τη σαρωτική του νίκη το 2015 να δώσει ξανά μάχη για να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος, αφού οι 172 από τους 230 βουλευτές των Εργατικών ενέκριναν στα τέλη Ιουνίου πρόταση δυσπιστίας εναντίον του, κατηγορώντας τον ότι έκανε απρόθυμα εκστρατεία εναντίον του Brexit στο δημοψήφισμα.
Ο Κόρμπιν υπήρξε ανέκαθεν εξαιρετικά δημοφιλής στη βάση του κόμματος, ωστόσο, δημοσκοπικά εξακολουθεί να υστερεί. Καμία δημοσκόπηση δεν του δίνει προβάδισμα έναντί των Συντηρητικών.
Ωστόσο η σύγκρουση δεν θα τελειώσει: αρκετοί εκτιμούν ότι ο «πόλεμος χαρακωμάτων» θα συνεχιστεί, ενώ ορισμένοι δεν αποκλείουν τη διάσπαση των Εργατικών και τη δημιουργία ενός κόμματος της κεντροαριστεράς.
Πηγή: in.gr