10:15, Σάββατο
02 Ιουλίου 2022

Ναυαγοί σε έρημο νησί σώθηκαν γράφοντας SOS στην άμμο!

navagoi-sos-ammosΚινηματογραφική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η διάσωση ενός ζευγαριού ναυαγών, οι οποίοι επέζησαν με ελάχιστες προμήθειες, σαν σύγχρονοι «Ροβινσώνες», για περίπου μία εβδομάδα σε απομακρυσμένο νησί του Ειρηνικού.
Το ζευγάρι τελικά διασώθηκε όταν αεροσκάφος της ακτοφυλακής των ΗΠΑ εντόπισε το μήνυμα που είχε γράψει στην άμμο (SOS), σε παραλία του ακατοίκητου νησιού Ιστ Φαγιού, στις Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας, όπως ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές της Κυριακή.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι δύο ναυαγοί έφυγαν από το νησί Ουένο της Μικρονησίας την Τετάρτη 17 Αυγούστου, με τις τοπικές αρχές να κινητοποιούνται την επόμενη ημέρα, καθώς το ζευγάρι δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του, το νησί Ταματάμ.
Οι αρχές ανακοίνωσαν τις επόμενες ώρες πως το πέντε μέτρων σκάφος του ζεύγους είχε εξαφανιστεί, ενώ τις επόμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν εντατικές έρευνες στην ευρύτερη περιοχή.
Λίγες ημέρες αργότερα, παραπλέοντα σκάφη έκαναν λόγο για «κάποια φώτα» στο ακατοίκητο νησί Ιστ Φαγιού.
Οι έρευνες επικεντρώθηκαν στο συγκεκριμένο νησί, με ένα αεροπλάνο της αμερικανικής ακτοφυλακής, το οποίο συνέδραμε στην επιχείρηση εντοπισμού, να εντοπίζει τελικά τους επιζώντες, οι οποίοι είχαν γράψει ένα μεγάλο «SOS» στην άμμο.
Η περιπέτεια του ζευγαριού έλαβε τέλος με τη μεταφορά του -μέσω σκάφους- στο νησί Νόμγουϊν.