05:01, Δευτέρα
08 Αυγούστου 2022

Νέα συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

gaza
Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί συμφώνησαν σε μια παράταση της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας για άλλες 72 ώρες, δήλωσε απόψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους Αιγύπτιους μεσολαβητές στο Κάιρο.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε περίπου 45 λεπτά προτού να λήξει η κατάπαυση του πυρός η οποία τέθηκε σε ισχύ τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής.

Ένα στέλεχος της Χαμάς, ο Έζατ αλ Ρισκ, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για μια προσωρινή εκεχειρία, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για μια πιο μακρόχρονη κατάπαυση του πυρός.
Η παράταση συμφωνήθηκε παρά το γεγονός ότι το βράδυ της Τετάρτης μίας ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας έπληξε το έδαφος του Ισραήλ, σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και την Αστυνομία.

Η ρουκέτα έπληξε την περιοχή της Χοφ Άσκελον, στο νότιο Ισραήλ, χωρίς να προκληθούν απώλειες ή ζημιές. Πάντως, εκπρόσωπος της Χαμάς διεμήνυσε πως η οργάνωση δεν είναι υπεύθυνη για την επίθεση,

Σχεδόν 2.000 Παλαιστίνιοι,στην πλειονότητα άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των εχθροπραξιών στις 8 Ιουλίου.