18:16, Παρασκευή
27 Μαΐου 2022

Νέες δικαστικές περιπέτειες για τον Σαρκοζί

 

Nicolas Sarkozy

Η γαλλική δικαιοσύνη ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα κατά του Νικολά Σαρκοζί για παράνομη χρηματοδότηση και της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της «AujourdhuienFrance/LeParisien» – χωρίς να αποκαλύπτονται οι πηγές της πληροφορίας – ο εισαγγελέας του Παρισιού «άνοιξε με κάθε διακριτικότητα, στις αρχές του Ιουλίου» νέα προκαταρκτική έρευνα κατά του Νικολά Σαρκοζί και του κόμματός του, του UMP (Ενωση για ένα Λαϊκό Κίνημα) σχετικά με υποψίες για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας πριν από επτά χρόνια και ήδη έχει πραγματοποιηθεί επιτόπια αστυνομική έρευνα στις 8 Ιουλίου.
Όπως και στην δικαστική έρευνα για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας του 2012, η οποία ονομάζεται από τον Τύπο «υπόθεση Bygmalion», από την ονομασία της εταιρείας που χρέωσε στο UMP δαπάνες του Νικολά Σαρκοζί, άλλη εταιρεία χρέωσε προσωπικές δαπάνες του προεδρικού υποψήφιου το 2007 στο κόμμα του, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Κατηγορίες έχουν ήδη απαγγελθεί κατά του Νικολά Σαρκοζί για αθέμιτη άσκηση επιρροής, δωροδοκία και παραβίαση του απορρήτου δικαστικής έρευνας.