01:29, Παρασκευή
07 Οκτωβρίου 2022

Νέες φωτογραφίες από τα αιματοβαμμένα γραφεία του Charlie Hebdo

Resizer (2)
Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν νέες φωτογραφίες από τα αιματοβαμμένα γραφεία του Charlie Hebdo, εκεί όπου 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την περασμένη Τετάρτη.
Η μία από τις φωτογραφίες ντοκουμέντο τις οποίες δημοσιεύει η Daily Mail, δείχνει το γραφείο ενός από τους συντάκτες του περιοδικού.
Πάνω σε αυτό είναι φάκελοι, χαρτιά, μπουκάλια και μια κούπα καφέ. Στην καρέκλα δεν κάθεται κανείς ενώ υπάρχει και μια κόκκινη τσάντα με τα σχέδια του καλλιτέχνη. Στα πόδια της καρέκλας, διακρίνεται μια λίμνη αίματος και ένα ζευγάρι γάντια μιας χρήσης.
Όλα δείχνουν πως τα θύματα, δεν είχαν κανένα περιθώριο αντίδρασης.
120115190826_6893 - Αντίγραφο
Να σημειωθεί ότι προ ημερών η Le Monde, είχε δημοσιεύσει μία άλλη φωτογραφία από τα γραφεία του σατυρικού περιοδικού. Και σε αυτή βλέπουμε  αίματα παντού και πεταμένα χαρτιά που έχουν βαφτεί κόκκινα από το αίμα των θυμάτων.120115190827_7470 - Αντίγραφο
Έξι από τους εργαζόμενους του περιοδικού Charlie Hebdo που σκοτώθηκαν την Τετάρτη εικονίζονται στην εν λόγω φωτογραφία που τραβήχτηκε το 2000. Από τα αριστερά ψηλά πάνω με κόκκινο κύκλο είναι οι: Philippe Honore, Georges Wolinski, Bernard Maris και Jean Cabut. Στις σκάλες από τα αριστερά είναι ο εκδότης Stephane Charbonnier και ο σκιτσογράφος Bernard ‘Tignous’ Verlhac.