Νέος πρόεδρος στο Περού

Ο 51χρονος Πέδρο Κατίγιο είναι ο νέος πρόεδρος στο Περού που είχε  εξέχουσα θέση ως ηγετική προσωπικότητα στην απεργία δασκάλων του 2017 και έτρεξε στις εκλογές ως υποψήφιος του αριστερού κόμματος του ελεύθερου Περού.
Ο Καστίγιο είναι ο πέμπτος πρόεδρος του Περού σε λιγότερο από πέντε χρόνια. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Περουβιανό Συνέδριο στη Λίμα και παρευρέθηκαν ο Βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας και οι πρόεδροι της Χιλής, της Βολιβίας, του Εκουαδόρ, της Κολομβίας και της Αργεντινής, με τον πρώην πρόεδρο της Βολιβίας Evo Morales μεταξύ των άλλων προσκεκλημένων.
Ο αριστερός Καστίγιο είναι ο πέμπτος πρόεδρος του Περού σε λιγότερο από πέντε χρόνια και κηρύχθηκε μόνο εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας την περασμένη εβδομάδα αφού η κριτική επιτροπή των εθνικών εκλογών (JNE) απέρριψε τις υπόλοιπες εκκλήσεις που υπέβαλε ο αντίπαλός του, Keiko Fujimori, σχετικά με ισχυρισμούς ψήφου διαπιστώθηκαν παρατυπίες χωρίς βάση. Το JNE είπε ότι ο Καστίγιο κέρδισε τις εκλογές με 50,126% των ψήφων.
Ο Καστίγιο ορίστηκε επίσημα ως εκλεγμένος πρόεδρος του Περού στις 19 Ιουλίου 2021, λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα πριν την ορκωμοσία του. Πριν λίγες μέρες , ο νέος πρόεδρος του Περού  και ο οικονομικός σύμβουλος του Pedro Francke συναντήθηκαν με τον πρέσβη Liang Yu στην κινεζική πρεσβεία στο Περού για να συζητήσουν την ταχύτερη εισαγωγή των εμβολίων Sinopharm COVID-19 στο Περού.