, Τετάρτη
01 Φεβρουαρίου 2023

Ο ένας τυφλός και ο άλλος δεν έχει χέρια – Φύτεψαν χιλιάδες δέντρα…

filoiΗ δύναμη της θέλησης και της αυτοθυσίας αποτυπώνονται ξεκάθαρα στα πρόσωπα δυο παιδικών φίλων από την Κίνα. Ο Jia και ο Wenqui είναι μαχητές της ζωής που γνωρίζουν το σκληρό της πρόσωπο από μικρή ηλικία.
Ο Jia Haixia είναι εκ γενετής τυφλός από το ένα μάτι. Ωστόσο, το 2000 έχασε την όραση του και από το άλλο σε ένα εργατικό ατύχημα. Ο φίλος του, Wenqui, σε ηλικία 3 ετών έχασε και τα δυο του χέρια σε ατύχημα.
filoi4
filoi3
Το εκπληκτικό της ιστορίας είναι ότι κατάφεραν να συνεχίσουν τις ζωές τους συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλο, αφήνοντας ή και ξεχνώντας τα κινητικά τους προβλήματα, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ένα «θαύμα» σώζοντας κυριολεκτικά το μικρό και ταλαιπωρημένο τους χωριό από τις πλημμύρες.
Μέσα σε δέκα χρόνια, μισθώνοντας 8 στρέμματα γης έξω από το χωριό τους Yeli, στην βορειοανατολική Κίνα, κατάφεραν να φυτέψουν 10.000 δέντρα, δίνοντας οριστική λύση στις πλημμύρες που κατέστρεφαν το χωριό τους.
filoi1
Ο Jia έγινε τα χέρια και ο Wenqui τα μάτια της ιερής αυτής αποστολής, η οποία έχει αρχίσει να διαδίδεται ανά τον κόσμο κερδίζοντας τον παγκόσμιο σεβασμό. Η κρυφή ελπίδα τους είναι να βρεθεί τρόπος ώστε ο Jia να καταφέρει να χειρουργηθεί για τον καταρράκτη στο ένα του μάτι.
mixanitouxronou.gr