Ο ΠΟΥ σηκώνει τα χέρια ψηλά: Η χώρα των 6,5 εκατ. κατοίκων που δεν έχει ούτε ένα καταγεγραμμένο κρούσμα κορωνοϊού

Ένα ολόκληρο κράτος προσπαθεί να βελτιώσει τη διεθνή του εικόνα, κρύβοντας ουσιαστικά τα κρούσματα covid19

Ενώ το Τουρκμενιστάν επισήμως τουλάχιστον δεν έχει καταγράψει κανένα κρούσμα κορωνοϊού, πληροφορίες αναφέρουν ότι η χώρα βρίσκεται στο τρίτο και πιθανώς ισχυρότερο κύμα της πανδημίας.

Για τις κρατικές αρχές, αν ένας ασθενής έχει όλα τα συμπτώματα της Covid-19, θεωρείται αυτομάτως ότι νοσεί από κάποιον άλλο ιό. Αλλά, σίγουρα όχι από τον κορωνοϊό.
Έτσι, ένας ασθενής που εισάγεται στα δημόσια νοσοκομεία με Covid-19, εγγράφεται στο σύστημα ως ασθενής με πνευμονία.

Μέχρι σήμερα, το Τουρκμενιστάν δεν έχει επιβεβαιώσει την ύπαρξη κρουσμάτων της πανδημίας. Και ο λόγος απορρέει από την προσπάθεια βελτίωσης της διεθνούς εικόνας της χώρας.
Ο «ισόβιος» πρόεδρος, Gurbanguly Berdymukhammedov, επιθυμεί να προωθήσει την εικόνα ενός υγειούς έθνους, στο πλαίσιο της ισχυρής προπαγάνδας των κρατικών μέσων ενημέρωσης.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Το να παραδεχθεί ότι η χώρα ήδη βιώνει το τρίτο ή το τέταρτο κύμα της πανδημίας, θα μπορούσε να ισοδυναμεί με υπονόμευση της διακυβέρνησής του.

Κατά καιρούς, οι κρατικές αρχές υιοθετούν μια σειρά περιοριστικών μέτρων, χάρη στα οποία -όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση- η χώρα παραμένει «Covid free».

Πηγή: inStaNews.gr