01:08, Σάββατο
28 Μαΐου 2022

Ο Σαρκοζί γίνεται… ρεπουμπλικάνος

Sarkozi-kommaΤη νέα δομή του κόμματος της Κεντροδεξιάς στη Γαλλία, το οποίο από Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) θα μετονομαστεί σε «Οι Ρεπουμπλικάνοι», θα συζητήσουν οι κομματικοί ιθύνοντες στο Πολιτικό του Γραφείο, στις 14 Απριλίου, υπό την πρόεδρία του ηγέτη τους, Νικολά Σαρκοζί.
Η τελική έγκριση της απόφασης μετονομασίας θα ληφθεί στις 5 Μαΐου. Το συνέδριο του κόμματος θα ακολουθήσει και θα επικυρώσει τις σχετικές αποφάσεις στις 30 Μαΐου.
Η νέα κομματική διάρθρωση και φυσιογνωμία αποτελεί επιθυμία του κ. Σαρκοζί, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Γαλλίας μεταξύ του 2007 και του 2012 και φιλοδοξεί να επανέλθει στο ύπατο αξίωμα το 2017.
Οι τρεις άξονες πάνω στους οποίους εργάστηκε η επιτροπή ανασυγκρότησης του κινήματος, υπό τον κ. Σαρκοζί, ήταν, σύμφωνα με κομματικά στελέχη, «αποκέντρωση, εκδημοκρατισμός, ανανέωση».
Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών σε κάθε νομαρχιακό διαμέρισμα της χώρας θα εκλέγεται απευθείας από τα μέλη του κινήματος και όχι, όπως συμβαίνει σήμερα, από την περιφερειακή επιτροπή του UMP.
Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τα στελέχη της Κεντροδεξιάς, θα οδηγεί τους υποψηφίους να ενδιαφέρονται για εγγραφές νέων μελών στο κόμμα.