Ο βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε σήμερα Τρίτη (30.04.2024) στα δημόσια καθήκοντά του για πρώτη φορά από τότε που διαγνώστηκε με καρκίνο.
Ο βασιλιάς και η βασίλισσα Καμίλα έφτασαν στο University College Hospital Macmillan Cancer Centre στο Λονδίνο, σε μια δημόσια εκδήλωση υποστήριξης προς το προσωπικό, τους ασθενείς και τη συνεχιζόμενη ερευνητική εργασία.
«Η Μεγαλειότητά του θα ξαναρχίσει σύντομα τις δημόσιες δραστηριότητές του μετά την περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης».
Ένας εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ είπε ότι ο βασιλιάς θα συνεχίσει τη θεραπεία του, όμως οι γιατροί είναι ικανοποιημένοι από την πρόοδό του και αυτό σημαίνει ότι ο Κάρολος θα είναι σε θέση να αναλάβει ξανά κάποια από τα καθήκοντά του.
Οι δραστηριότητές του πάντως «θα προσαρμόζονται, εάν είναι αναγκαίο, για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος» για την υγεία του.
Η σημερινή είναι η πρώτη δημόσια έξοδός του από τότε που οι γιατροί του είπαν να αποφεύγει τα δημόσια καθήκοντα όσο υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο.
 
			



