Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενέκρινε πρόσθετες αμερικανικές στρατιωτικές αναπτύξεις στην Ανατολική Ευρώπη «τις επόμενες ημέρες», μετέδωσε το CNN την Τετάρτη, επικαλούμενο αμερικανούς αξιωματούχους.
Περίπου 2.000 στρατιώτες των ΗΠΑ θα αναπτυχθούν στην Πολωνία και «μερικές επιπλέον χιλιάδες» σε νοτιοανατολικές χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Ρουμανίας. Το Πεντάγωνο αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα ότι «χιλιάδες επιπλέον στρατιώτες των ΗΠΑ θα αναπτυχθούν σε τοποθεσίες προώθησης στην Ευρώπη», είπαν οι πηγές στο CNN.
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι δήλωσε νωρίτερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να στείλουν 8.500 στρατιώτες στην Ευρώπη, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση. Διευκρίνισε ότι οι αναπτύξεις θα περιλαμβάνουν μονάδες μάχης, αναγνώρισης, αεροπορίας, ιατρικής και μεταφορών. Πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σχεδίαζαν να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ευρώπη εκτός του εδάφους των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ.


