, Κυριακή
27 Νοεμβρίου 2022

Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν 100 ανθρώπους σε ένα μήνα!

συρια τζιχαντ
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν μέσα σε έναν μήνα περίπου 100 ανθρώπους –το ένα τρίτο από αυτούς ήταν άμαχοι– στις ζώνες που ελέγχουν στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση, από τις 29 Ιουλίου μέχρι τις 29 Αυγούστου το ΙΚ εκτέλεσε 91 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 32 ήταν άμαχοι, κατηγορώντας τους για διάφορα «εγκλήματα». Στους εκτελεσθέντες περιλαμβάνονται και μέλη του ίδιου του ΙΚ, αντάρτες και στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας που παραμένουν πιστές στον πρόεδρο της χώρας Μπασάρ αλ Άσαντ.
Μεταξύ των εγκλημάτων που τιμωρούνται με θάνατο από το ΙΚ είναι η άσκηση μαγείας, η ομοφυλοφιλία και η συνεργασία με τον αντιτζιχαντιστικό συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.
Οι σουνίτες τζιχαντιστές, που ελέγχουν περιοχές στις επαρχίες Χομς, Χάμα, Ντέιρ Εζόρ, Χασάκε, Ράκα και Χαλέπι, κατηγορούνται από τον ΟΗΕ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Στις περιοχές αυτές διαπράττουν απαγωγές, βιασμούς, αποκεφαλισμούς και λιθοβολισμούς ανθρώπων.
Το Σάββατο, στα βόρεια της χώρας, όπου το ΙΚ μάχεται με τους αντίπαλους τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νόσρα (το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία) και με τους αντικυβερνητικούς αντάρτες, 11 ένοπλοι και οκτώ πολίτες σκοτώθηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην είσοδο της πόλης Ταλ Ριφάατ. Η κοινότητα αυτή βρίσκεται πάνω σε έναν σημαντικό δρόμο που οδηγεί στα σύνορα με την Τουρκία. Είναι επίσης κοντά στη Μαρέα, μια πόλη που πολιορκείται από το ΙΚ από τα μέσα Αυγούστου.
Πηγή:protothema.gr