, Τετάρτη
01 Φεβρουαρίου 2023

«Όχι» σε δεύτερο δημοψήφισμα λέει η βρετανική κυβέρνηση

brexit26691Η βρετανική κυβέρνηση απέρριψε την online αίτηση για διενέργεια νέου δημοψηφίσματος για την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία είχαν υπογράψει 4,1 εκατ. άνθρωποι, μεταδίδει το Reuters.Η αίτηση ζητούσε από την κυβέρνηση να εφαρμόσει κανόνα σύμφωνα με τον οποίον θα πρέπει να διενεργηθεί νέο δημοψήφισμα αν η ψήφος υπέρ ή κατά της παραμονής ήταν μικρότερη του 60% με βάση συμμετοχή μικρότερη του 75%.
Το υπουργείο Εξωτερικών απάντησε πως η νομοθεσία δεν ορίζει όριο για το αποτέλεσμα ή την ελάχιστη συμμετοχή, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος πρέπει να γίνει σεβαστό.«Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για τη διαδικασία εξόδου από την ΕΕ και η κυβέρνηση δεσμεύεται να διασφαλίσει το καλύτερο πιθανό αποτέλεσμα για τον βρετανικό λαό στις διαπραγματεύσεις», συμπλήρωσε.
Σημειώνεται πως και οι δυο υποψήφιες για την αντικατάσταση του Ντέιβιντ Κάμερον στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και της πρωθυπουργίας έχουν τονίσει πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν πρέπει να αμφισβητηθεί και πως το Brexit πρέπει να γίνει.«Brexit σημαίνει Brexit», είπε η νυν υπουργός Εσωτερικών και φαβορί για τη θέση του Κάμερον, Τερέζα Μέϊ. euro2day.gr