, Τετάρτη
27 Σεπτεμβρίου 2023

Πάπας Φραγκίσκος: «Mαφιόζοι μετανοείτε»

papas2Να μετανοήσουν κάλεσε ο πάπας Φραγκίσκος τους μαφιόζους, κατά το σημερινό του κήρυγμα προς τους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί, όπως κάθε Κυριακή, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

«Πρέπει να προσευχηθούμε, ώστε αυτοί οι μαφιόζοι και οι μαφιόζες να μετανοήσουν», είπε ο Αργεντίνος ποντίφικας, στο συγκεντρωμένο πλήθος.

«Πίσω από τόσα και τόσα άσχημα πράγματα, κρύβεται η μαφία», πρόσθεσε ο ποντίφικας, ο οποίος αναφέρθηκε, αναλυτικά, στη χθεσινή τελετή οσιοποίησης του καθολικού ιερέα Ντον Πίνο Πουλίζι, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1993, στη Σικελία, από το οργανωμένο έγκλημα.

«Ο πατέρας Πουλίζι πρόσφερε πραγματική παιδεία, απομακρύνοντας τους νέους από την εγκληματική δράση. Προσπάθησαν να τον σταματήσουν, σκοτώνοντάς τον. Αλλά στην πραγματικότητα κέρδισε εκείνος, μαζί με τον αναστάντα Ιησού», τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος.

Νωρίτερα, σήμερα το πρωί, ο άγιος πατέρας των ρωμαιοκαθολικών επισκέφθηκε την περιφερειακή συνοικία της Ρώμης, «Πρίμα Πόρτα», όπου ιερούργησε και συνομίλησε με τους πιστούς.

Είναι η πρώτη του επίσκεψη σε ενορία της ιταλικής πρωτεύουσας και ο πάπας Βεργκόλιο επέλεξε να την πραγματοποιήσει σε περιοχή που δεν ανήκει στο γνωστό και εύπορο κέντρο της Αιώνιας Πόλης.

Πηγή: protothema.gr