, Τετάρτη
21 Φεβρουαρίου 2024

Ποια υπουργός παραδέχεται πως… φοροδιαφεύγει

A494F3687A85AD5EFE603F494ECADDFCΤην πρόθεσή της να μην παραιτηθεί, παρά το σχετικό αίτημα της Λέγκας και του κινήματος «Πέντε Αστέρων», έκανε γνωστή η υπουργός Ισότητας Γιοζέφα Ίντεμ, η οποία, κατά τον Τύπο, ευθύνεται για φοροδιαφυγή.

Η κεντροαριστερή υπουργός, γερμανικής καταγωγής και πρώην πρωταθλήτρια του κανό, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, επί τέσσερα χρόνια δεν κατέβαλε φόρο ακινήτων για το γυμναστήριο που έχει αποκτήσει έξω από τη Ραβέννα, στην βόρειο Ιταλία.

Όπως προκύπτει από δημοσιογραφικές έρευνες, δήλωσε το σχετικό ακίνητο σαν πρώτη κατοικία, κάτι που της επέτρεψε να μην καταβάλει φόρο ιδιοκατοίκησης.

«Είμαι έντιμη αλλά όχι αλάθητη. Ζητώ συγγνώμη για καθυστερήσεις και παρατυπίες, θα τις διορθώσω, αλλά δεν παραιτούμαι», είπε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, Παλάτσο Κίτζι. «Στην Γερμανία κανείς δεν θα αναγκαζόταν σε παραίτηση για ένα τέτοιου είδους πρόβλημα», πρόσθεσε.

Η Corriere della Sera ανέφερε ακόμη ότι κατά την διάρκεια προηγούμενης θητείας της ως δημοτική σύμβουλος, η Ίντεμ φέρεται να δημιούργησε εταιρεία, στην οποία απασχολείτο ως υπάλληλος. Τα ένσημά της, κατά την Corriere κλήθηκε να καταβάλει, στην συνέχεια, η ιταλική δημόσια διοίκηση. Το ποσό στο οποίο γίνεται αναφορά προσεγγίζει τις οκτώ χιλιάδες ευρώ.

«Κέρδισα πάνω από τριάντα μετάλλια για την Ιταλία, πήρα μέρος σε οκτώ Ολυμπιάδες και απέκτησα δύο παιδιά. Μπήκα στην πολιτική με στόχο να στηρίξω τα δικαιώματα των γυναικών και τον αθλητισμό. Για τις φορολογικές μου υποχρεώσεις είχα ζητήσει την βοήθεια επαγγελματιών του τομέα, κι αν έγιναν λάθη, επαναλαμβάνω ότι θα διορθωθούν», ολοκλήρωσε η Ίντεμ.