16:56, Πέμπτη
26 Μαΐου 2022

Ποιον πρωθυπουργό προσφώνησε «γεια σου, δικτάτορα» ο Γιούνκερ;

z-k-giounker-kalutera-me-kuberniseis-kommaton-tou-elk
Αίσθηση έχει προκαλέσει μια πληροφορία που διέρρευσε από τη Ρίγα και τη Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αντίκρισε το πρωί τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, προσφωνώντας τον «γεια σου, δικτάτορα».
Την συγκεκριμένη είδηση μετέδωσε ο φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που βρισκόταν μπροστά στους δύο άντρες προκειμένου να τους φωτογραφίσει, όπως γράφει η Le Soir.
Ωστόσο, άγνωστο παραμένει τι του απάντησε ο Βίκτορ Ορμπάν, ενώ αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι προ ημερών ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας άφησε να εννοηθεί ότι σκέφτεται να επανέλθη στη χώρα του η θανατική ποινή, προκαλώντας την αντίδραση της Κομισιόν και ανθρωπιστικών οργανώσεων παγκοσμίως.
Μάλιστα, ο επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς, με δημόσια παρέμβασή του από το Στρασβούργο, επέκρινε την ιδέα του Ορμπάν επισημαίνοντας ότι αυτή είναι ασυμβίβαστη με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα έναντι της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
Διαβάστε περισσότερα στο paraskhnio.gr