ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Πολλοί άμαχοι παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια της σχολής Καλών Τεχνών στη Μαριούπολη

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
20/03/2022
Διεθνή
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Πολλοί άμαχοι παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια της σχολής Καλών Τεχνών στη Μαριούπολη

Παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια της Σχολής Καλών Τεχνών στην πολιορκούμενη Μαριούπολη είναι πολλοί άμαχοι μετά το ρωσικό βομβαρδισμό. 

«Χθες (Σάββατο), οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής βομβάρδισαν την σχολή Καλών Τεχνών G12 στην αριστερή όχθη της Μαριούπολης, όπου 400 κάτοικοι της Μαριούπολης – γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι – είχαν βρει καταφύγιο», ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές της πολιορκημένης από τις δυνάμεις της Μόσχας ουκρανικής πόλης.

«Γνωρίζουμε ότι το κτίριο καταστράφηκε και ότι ειρηνικοί άνθρωποι παραμένουν κάτω από τα ερείπια. Ο απολογισμός των θυμάτων καταρτίζεται».

Η Μαριούπολη, πόλη της νοτιοανατολικής Ουκρανίας με πληθυσμό 450.000 κατοίκων πριν από τον πόλεμο, είναι στόχος σφοδρών βομβαρδισμών εδώ και εβδομάδες των ρωσικών δυνάμεων και των συμμάχων του φιλορώσων αυτονομιστών.

Related Post

Λαβρόφ: Η Βρετανία κινδυνεύει να θεωρηθεί μέρος του πολέμου στην Ουκρανία

ΟΗΕ-FAO: Μόλις το 3% της καλλιεργήσιμης γης στη Γάζα παραμένει ακέραιο και προσβάσιμο

Βερολίνο: Κέντρο προστασίας από drones στον απόηχο των εντάσεων με τη Μόσχα

Κολομβία: Βαρύ το οικονομικό πλήγμα από τον σεισμό – Ζημιές άνω των 9,5 δισ. δολαρίων

Σήμερα, ο κυβερνήτης της περιοχής του Ντονέτσκ Πάβλο Κιριλένκο κατηγόρησε επίσης την Μόσχα για τον βίαιο εκτοπισμό περισσότερων των 1.000 κατοίκων της Μαριούπολης, που ζούσαν στο ανατολικό τμήμα της πόλης, προς την Ρωσία, χωρίς να προσδιορίσει πότε συνέβη αυτό.

Ο Πάβλο Κιριλένκο κατήγγειλε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εγκατέστησαν «κέντρα ελέγχου», όπου «ταυτοποιούν τα τηλέφωνα» των κατοίκων της Μαριούπολης πριν κατασχέσουν τις ταυτότητές τους. «Στην συνέχεια, στέλνονται στην Ρωσία», κατήγγειλε στο Facebook. «Η τύχη τους από την άλλη πλευρά των συνόρων είναι άγνωστη».

Οι καταγγελίες του Πάβλο Κιριλένκο δεν έχουν επαληθευθεί προς το παρόν από ανεξάρτητη πηγή.

Την Πέμπτη, η Ουκρανία κατηγόρησε την Μόσχα για τον βομβαρδισμό του θεάτρου της Μαριούπολης όπου είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες κάτοικοι από τις ρωσικές δυνάμεις που αγνόησαν την προειδοποίηση «Diéti» (Παιδιά) που είχε γραφτεί στο έδαφος με γιγάντια γράμματα μπροστά και πίσω από το κτίριο. Κανένας απολογισμός θυμάτων δεν είναι μέχρι στιγμής διαθέσιμος.

Σύμφωνα με το Κίεβο, περισσότεροι από 2.100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Μαριούπολη από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στις 24 Φεβρουαρίου.

Οι επιζώντες έχουν καταφύγει σε υπόγεια και αντιμετωπίζουν πλήθος ελλείψεων. Κάτοικοι που διέφυγαν από την Μαριούπολη μιλούν για πτώματα που κείτονται επί μέρες στους δρόμους, για την πείνα, την δίψα και το δριμύ ψύχος.

Το να προκαλείς κάτι τέτοιο σε μία ειρηνική πόλη, είναι τρομοκρατική ενέργεια που θα παραμείνει στην μνήμη και τον επόμενο αιώνα, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καταγγέλλοντας έγκλημα πολέμου.

Η Μαριούπολη έχει για το Κρεμλίνο στρατηγική σημασία αφού η κατάληψή της θα επιτρέψει την εδαφική συνέχεια ανάμεσα στην προσαρτημένη από την Μόσχα ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας και το Ντονμπάς, αποκλείοντας παράλληλα την Ουκρανία από την πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα.

Για σφοδρές επιθέσεις κατά Ουκρανών αμάχων, με τεράστιες απώλειες, κατηγορεί το Λονδίνο τη Μόσχα. Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας γνωστοποίησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν τις ουκρανικές πόλεις αδιακρίτως, καθώς η προέλασή τους έχει ουσιαστικά παραμείνει στάσιμη στις ανατολικές περιοχές.

Παρά τις διεθνείς αντιδράσεις η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή– για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα – ότι χρησιμοποίησε πολυηχητικούς πυραύλους για να πλήξει στόχους στην Ουκρανία, αυτή τη φορά για να καταστρέψει απόθεμα καυσίμων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν σχολή καλών τεχνών στην υπό πολιορκία Μαριούπολη, όπου είχαν βρει καταφύγιο περίπου 400 κάτοικοι, ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή το δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στο Χάρκοβο όταν χτυπήθηκε από το ρωσικό πυροβολικό πολυκατοικία κοντά σε βιομηχανική περιοχή, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Κοντεύει ένας μήνας (25η μέρα) από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, και η Μόσχα κάνει μόνο περιορισμένες προόδους, αναφέρει στο μεταξύ το αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW), εκτιμώντας παρατεταμένο αδιέξοδο. Σύμφωνα με το ISW, τίθενται οι προϋποθέσεις ώστε ο πόλεμος στο μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας να μεταβληθεί σε αδιέξοδο που θα μπορούσε να διαρκέσει εβδομάδες ή και μήνες.

Πηγή: ΑΜΠΕ – skai.gr

Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Λαβρόφ: Η Βρετανία κινδυνεύει να θεωρηθεί μέρος του πολέμου στην Ουκρανία
Διεθνή

Λαβρόφ: Η Βρετανία κινδυνεύει να θεωρηθεί μέρος του πολέμου στην Ουκρανία

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα να θεωρήσει την άμεση εμπλοκή της Βρετανίας...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
18/08/2026
ΟΗΕ: Προειδοποιεί για πιθανή επικίνδυνη επιδημία πολιομυελίτιδας στη Γάζα
Διεθνή

ΟΗΕ-FAO: Μόλις το 3% της καλλιεργήσιμης γης στη Γάζα παραμένει ακέραιο και προσβάσιμο

Μόνο το 3% της καλλιεργήσιμης γης στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει ακέραιο και προσβάσιμο στους γεωργούς, μια κρίσιμη κατάσταση που...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
18/08/2026
Next Post
Ενισχύεται ο ρόλος της Τουρκίας στη Λιβύη λόγω ουκρανικού

Ενισχύεται ο ρόλος της Τουρκίας στη Λιβύη λόγω ουκρανικού





Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa