, Δευτέρα
05 Δεκεμβρίου 2022

Προσπάθησαν να περάσουν ναρκωτικά σε φυλακή με…drone

ImageHandler-513

Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκαν άγνωστοι, ώστε να προσπαθήσουν να περάσουν ναρκωτικά και όπλα σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Μπέντφορντ. Χρησιμοποίησαν ένα drone, το οποίο, δυστυχώς γι’ αυτούς, πιάστηκε στα συρματοπλέγματα που περιβάλλουν τον τοίχο της φυλακής και εν τέλει εντοπίστηκε από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Η πιο επικρατούσσα θεωρία λέει πως το τηλεκατευθυνόμενο θα πετούσε έξω από ένα παράθυρο κελιού, ώστε να δώσει την ευκαιρία σε κάποιον κρατούμενο να παραλάβει το «δέμα».
Ένας από τους αστυνομικούς χαρακτήρισε αυτό το εγχείρημα ως «πολύ ηλίθιο», καθώς τα drone κάνουν έναν ήχο σαν σμήνος από μέλισσες, ενώ έχουν ενσωματωμένα φωτάκια κι έτσι είναι πολύ εύκολο να τραβήξεις την προσοχή κάποιου.
Είναι η πρώτη καταγεγραμμένη απόπειρα παράνομης εισαγωγής ουσιών σε φυλακή με drone, κάτι που επεσήμανε και η διευθυντής των φυλακών.
Καταστηματάρχες της γύρω περιοχής, ανέφεραν ότι είδαν δυο άτομα γύρω στα 30 να κάθονται σε ένα φανάρι και να απογειώνουν το drone, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να δώσουν περισσότερες πληροφορίες κι έτσι η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες.
 
 
Πηγή: protothema.gr