, Πέμπτη
09 Φεβρουαρίου 2023

Reuters: Δεν είναι πιθανή μια συμφωνία στο Eurogroup

tsakalotos-eurogroup1
Μαύρες εκτιμήσεις για την Ελλάδα κάνουν στο  Reuters δύο πηγές που βρίσκονται κοντά στιςδιαπραγματεύσεις καθώς δεν βλέπουν συμφωνία στο Eurogroup της 9ης Μαΐου.
Οι συζητήσεις για το ξεκλείδωμα νέων κεφαλαίων και την ελάφρυνση χρέους προχωρούν αργά και στο έκτακτο Eurogroup της 9ης Μαΐου δεν αναμένεται να υπάρξει συμφωνία, δήλωσαν οι πηγές.
Σύμφωνα με τους ίδιους, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να υπάρξει μια συμφωνία σε ό,τι αφορά στις μεταρρυθμίσεις αλλά και τα προληπτικά μέτρα.
«Πραγματοποιούμε αργή πρόοδο», δήλωσε μια από τις πηγές. «Δεν θα περίμενα μια τελική συμφωνία στις 9 Μαΐου. Είναι πολύ νωρίς. Θα υπάρξουν κάποιες εβδομάδες μετά από αυτό», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Πρόσθεσε ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι η μορφή και το περιεχόμενο των προληπτικών μέτρων.
Η πηγή ανέφερε πως θα ήταν προτιμότερο να επέλθει συμφωνία πριν από την 23η Ιουνίου. Ωστόσο η Ελλάδα δεν χρειάζεται μια δόση έως τα μέσα Ιουλίου και άρα δεν υπάρχει η αίσθηση του κατεπείγοντος.
Η δεύτερη πηγή τόνισε ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος ώστε να γεφυρωθούν τα κενά μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ για την αναδιάρθρωση χρέους, με τη Γερμανία να δηλώνει δημοσίως ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται ανακούφιση χρέους.paraskhnio.gr