10:32, Σάββατο
01 Οκτωβρίου 2022

Σάλος με τηλεοπτικό παιχνίδι στην Τουρκία

ImageHandler (6)

Πρόστιμο, ύψους 410.000 τουρκικών λιρών επέβαλε το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο της Τουρκίας στην παραγωγή του δημοφιλούς τηλεοπτικού παιχνιδιού , υπό τον τίτλο: «Δεν Ξέρω. Η γυναίκα μου ξέρει», όπου άντρες λικνίζονται στους χορούς της μουσικής με άγνωστες γυναίκες, υπό το άγρυπνο βλέμμα των συζύγων τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, το ποσό που επέβαλε το τουρκικό ΕΣΡ είναι το μεγαλύτερο που έχει επιβληθεί μέχρι τώρα σε τηλεοπτικό σόου που προβάλλεται στη χώρα του Ταγίπ Ερντογάν. Η ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα ότι το επίμαχο σόου αντιβαίνει στο δημόσιο ήθος αλλά και τη δομή της τουρκικής οικογένειας. Το τηλεοπτικό παιχνίδι, που άρχισε να προβάλλεται στη μικρή οθόνη της Τουρκίας από τον Νοέμβριο, δείχνει σε κάθε επεισόδιο τέσσερις άντρες να χορεύουν έχοντας στο πλευρό τους αιθέριες υπάρξεις, τις οποίες όμως βλέπουν για πρώτη φορά στη ζωή τους την ώρα που οι γυναίκες τους εκφράζουν on air ζήλια και γενικότερα δυσφορία για το θέαμα.

Γεγονός είναι, πάντως, πως πολλοί από τους άντρες που συμμετέχουν στο τηλεοπτικό παιχνίδι, εμφανίζονται ως ένα βαθμό ντροπαλοί ενώ οι σύζυγοί τους είναι πιο εκδηλωτικές και εκφράζουν τα πραγματικά τους συναισθήματα με μεγαλύτερη ευκολία.

Όπως αναφέρει η Χουριέτ: «Η Σεβάλ, μία εκ των τεσσάρων συζύγων που παρακολουθούσε το θέαμα στο προηγούμενο επεισόδιο, δεν κρατήθηκε και, μόλις είδε τον άντρα της δίπλα σε μία πανέμορφη Τουρκάλα, είπε: “Πλάκα μας κάνουν; Θα τον σκοτώσω. Κι όταν τελείωσε ο χορός και έμειναν οι δυο τους , η μόνη φράση που κατάφερε να εκστομίσει είναι : Είσαι τελειωμένος!”».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού ΕΣΡ το τηλεοπτικό σόου ενθαρρύνει τους άντρες να απατούν τις συζύγους τους και δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για να διαταραχθεί η οικογενειακή ηρεμία. Επιπλέον, οι γυναίκες αντιμετωπίζονται ως σεξουαλικά αντικείμενα.