Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού οι ένοπλες δυνάμεις της κεντρικής Ρωσίας

poutin_
Εμπόλεμο κλίμα φαίνεται πως επικρατεί και πάλι ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έθεσε σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού τις ένοπλες δυνάμεις της κεντρικής Ρωσίας το πρωί του Σαββάτου, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα η Μόσχα επιβεβαίωσε ότι έχει ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία της στα σύνορά της με την Ουκρανία.
«Σύμφωνα με την εντολή του Ρώσου προέδρου, από τις 11.00 ώρα Μόσχας οι δυνάμεις της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας καθώς και οι στρατιωτικές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή αυτή τέθηκαν σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού», ανέφερε ο υπουργός Αμυνας, Σεργκέι Σόιγκου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση αυτή ήρθε μερικές ώρες έπειτα από τους φόβους που εξέφρασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με την πρόθεση της Ρωσίας να στείλει άρματα μάχης και πυροβολικό στους αυτονομιστές της Ουκρανίας. «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση. Δεν θα δεχθούμε οποιαδήποτε χρήση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία υπό οποιαδήποτε πρόφαση» δήλωσε για το θέμα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Ερνεστ.
Την ίδια ώρα, Ουκρανοί συνοριοφύλακες υποστήριξαν ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές αγνόησαν τη μονομερή κατάπαυση του πυρός που κήρυξε το Κίεβο την Παρασκευή και συνέχισαν να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στην ανατολική Ουκρανία. Οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για τον τραυματισμό στρατιωτών σε επίθεση με όλμους που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου εναντίον φυλακίων στην περιοχή του Ντονέτσκ.