, Κυριακή
27 Νοεμβρίου 2022

Σε ποιους επιτέθηκαν οι Anonymous;

iStock_000019291111XSmall

Διαδικτυακό πόλεμο κατά της Κου Κλουξ Κλαν του Μιζούρι των Ηνωμένων Πολιτειών κήρυξαν οι Anonymous με αφορμή απειλές της ρατσιστικής οργάνωσης εναντίον όσων διαμαρτύρονται εν όψει της απόφασης για το εάν θα ασκηθεί ή όχι δίωξη για ανθρωποκτονία στον λευκό αστυνομικό Ντάρεν Γουίλσον που τον Αύγουστο δολοφόνησε τον 18χρονο Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον του Σεντ Λούις.

Οι Anonymous προανήγγειλαν την επίθεσή τους από την Παρασκευή, την ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου (ξημερώματα Κυριακής ώρα Ελλάδας) και μέσα σε ελάχιστο χρόνο πήραν τον έλεγχο των ιστοσελίδων και των λογαριασμών της KKK στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κέρδισε υποστηρικτές

Εν συνεχεία δημοσίευσαν στο Διαδίκτυο τα στοιχεία των μελών της οργάνωσης, δηλαδή ονόματα, διευθύνσεις, αριθμούς προσωπικών τηλεφώνων και απασχόληση, προκαλώντας πολυποίκιλες αντιδράσεις στο Διαδίκτυο. Αρχικά υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, όμως όσο περνούσαν οι ώρες η κίνηση των Anonymous κέρδιζε υποστηρικτές.

Όπως ανέφεραν στο σχετικό βίντεό τους οι Anonymous, η επιχείρηση #OpKKK ξεκίνησε με αφορμή τα μοιράσματα την περασμένη εβδομάδα προκηρύξεων από τους Αμερικανούς Ιππότες της Παράδοσης που ανήκουν στην Κου Κλουξ Κλαν, στις οποίες γίνονταν ευθείες απειλές για χρήση «δολοφονικής βίας» κατά όσων σκόπευαν να διαδηλώσουν στο Φέργκιουσον το Σαββατοκύριακο και χθες.

Μεταξύ άλλων στις προκηρύξεις της η ΚΚΚ ανέφερε ότι «οι τρομοκράτες που φορούν τον μανδύα των “ειρηνικών διαδηλωτών” πρέπει να ξέρουν ότι έχουν ξυπνήσει έναν κοιμώμενο γίγαντα», όπως δε υπογραμμιζόταν: «Η Κου Κλουξ Κλαν σας έχει προειδοποιήσει. Θα υπάρξουν επιπτώσεις για τις πράξεις σας που στρέφονται κατά των φιλήσυχων, νομιμόφρονων πολιτών του Μιζούρι».

Τα μέλη της Κου Κλουξ Κλαν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μετά την επίθεση που δέχθηκαν προσπάθησαν να σβήσουν τα στοιχεία τους από το Διαδίκτυο, ενώ παράλληλα διαμήνυαν ότι δεν φοβούνται και άρχισαν να απειλούν και τους Anonymous.