Σκωτία: Εννέα οι νεκροί από τη συντριβή του ελικοπτέρου

elikoptero-glaskovi

Στους εννέα ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τη συντριβή ελικοπτέρου της αστυνομίας σε παμπ της Γλασκώβης, στη Σκωτία, καθώς βρέθηκε ακόμη ένα πτώμα.

Οι διασώστες σχεδιάζουν τώρα να απομακρύνουν από την οροφή της παμπ, ό,τι απέμεινε από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να βρεθούν και άλλα πτώματα στο σημείο εκείνο.

Το βράδυ της Παρασκευής, στις 22:25 τοπική ώρα, περίπου 120 άνθρωποι βρίσκονταν στην παμπ Clutha, όπου έδινε συναυλία το συγκρότημα Esperanza με την ευκαιρία της ημέρας του Αγίου Ανδρέα, εθνική γιορτή της Σκωτίας, όταν το ελικόπτερο της αστυνομίας κατέπεσε στην οροφή του κτηρίου.

Δώδεκα άνθρωποι νοσηλεύονται, τρεις εκ των οποίων στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όπως δήλωσε την Κυριακή ο πρωθυπουργός της Σκωτίας Άλεξ Σάλμοντ.

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί τι προκάλεσε την πτώση του ελικοπτέρου τύπου EC-135 στο κτήριο. Εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι είναι πιθανόν το Eurocopter, στο οποίο επέβαιναν δύο αστυνομικοί και ο πολίτης πιλότος του, να παρουσίασε τεχνική βλάβη.