07:47, Πέμπτη
29 Σεπτεμβρίου 2022

Σοκ: Κουβαλούσε επί 18 χρόνια στο στομάχι του τον δίδυμο αδελφό του(φωτο)

Το έχουμε ξανακούσει να συμβαίνει αλλά είναι τόσο σπάνιο και τόσο περίεργο που παραμένει σοκαριστικό. Ινδός έφηβος κουβαλούσε στο στομάχι του επί 18 χρόνια τον… δίδυμο αδελφό του.
Ο 18χρονος Narendra Kumar υπέφερε από έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα, εμετούς και αδυναμία διατήρησης φυσιολογικού βάρους από τα παιδικά του χρόνια. Ωστόσο οι λόγοι που του προκαλούσαν όλα αυτά παρέμεναν άγνωστοι, μέχρι που πρόσφατα ένας χειρουργός διέγνωσε στον Kumar την σπάνια ασθένεια Fetus in fetu.

Οπως περιγράφει ο γιατρός του νεαρού Ινδού μιλώντας στη Daily Mail, η πάθηση αυτή προκαλείται στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης με δίδυμα, όταν το ένα έμβρυο εισέρχεται στο άλλο μέσω του ομφάλιου λώρου και συνεχίζει να επιβιώνει παρασιτικά μέσα του, αντλώντας αίμα και θρεπτικά στοιχεία από τον «ξενιστή» του.
Το σοκ όμως δεν αφορούσε μόνο στη διάγνωση αλλά και στα ευρήματα του χειρουργού μέσα στο στομάχι του νεαρού Ινδού. Ο δίδυμος αδελφός του είχε φθάσει σε βάρος τα 19 κιλά και επρόκειτο για μια μάζα με δόντια με μαλλιά. Η ανάπτυξή του μάλιστα ήταν εντυπωσιακή, αφού είχε φτάσει σε μήκος τα 20 εκατοστά και μερικές από τις τρίχες του έφταναν μέχρι και τα δύο μέτρα.


«Το στομάχι του νεαρού μεγάλωνε, όμως η αιτία των χρόνιων πόνων και εμετών παρέμεινε άγνωστη για χρόνια επειδή οι γονείς του δεν ήταν μορφωμένοι και οι γιατροί απέτυχαν να δουν το έμβρυο σε παλαιότερες εξετάσεις. Τεχνικά, το έμβρυο ήταν ζωντανό και μεγάλωνε μαζί με το αγόρι, λόγω της μεταβολικής δραστηριότητας του σώματός του», εξηγεί ο γιατρός του νεαρού.
Συνολικά έχουν καταγραφεί 200 παρόμοια περιστατικά σε όλη την υφήλιο. 
boro.gr