ΣΟΚ: Μουσουλμάνα μαχαίρωσε θανάσιμα τον φίλο της επειδή της απαγόρευε να φορά στενά ρούχα!

030215143346_6763
Με ένα ακραίο έγκλημα πάθους, έπεσε η “αυλαία” της σχέσης μιας 19χρονης κι ενός 29χρονου. Η 19χρονη Σάρα Γουίλις, ασπάστηκε το Ισλάμ πριν από τρία χρόνια για χάρη του συντρόφου της Μπιλάλ Σαντίκ, ο οποίος ήταν πολύ αυστηρός μουσουλμάνος.
Η Σάρα που εργάζεται σε δικηγορικό γραφείο, κατηγορείται πως μαχαίρωσε τον 29χρονο φίλο της στο πόδι, προκαλώντας του σοβαρή αιμορραγία στις αρτηρίες, κατά τη διάρκεια ενός καβγά στο σπίτι όπου συζούσαν.
 030215143346_6145
Η Γουίλις ισχυρίζεται ότι ο 29χρονος ήταν πολύ κτητικός και χειριστικός κατά τη διάρκεια της τριών ετών σχέσης τους, κάνοντας τα πάντα για να την έχει υπό τον έλεγχό του, ενώ την ίδια ώρα την κατηγορούσε πως τον απατούσε.
 
Συνάδελφοί της κατέθεσαν στο δικαστήριο πως άκουγαν τη 19χρονη να μιλά πολύ συχνά για τον σύντροφό της πότε θετικά και πότε αρνητικά. Τη μία έλεγε ότι τής αγόραζε ακριβές τσάντες και καλλυντικά και την άλλη, παραπονιόταν για τη συμπεριφορά του ισχυριζόμενη πως ήθελε να την ελέγχει.
Το μοιραίο απόγευμα, το ζευγάρι τσακώθηκε πολύ άσχημα, επειδή ο Σαντίκ που πήγε να πάρει από τη δουλειά τη Γουίλις την είδε να μιλά με έναν συνάδελφό της. Αυτό αποτέλεσε την αφορμή να την κατηγορήσει πως είχε παράλληλη σχέση.
Οταν οι δυο τους έφτασαν σπίτι, η 19χρονη άρχισε να μαζεύει τα πράγματά της, μέσα στα οποία υπήρχε και ένασετ από μαχαίρια. Σε αυτό το σημείο, η Γουίλις ισχυρίζεται πως ο Σαντίκ έπεσε από μόνος του πάνω στο μαχαίρι ενόσω εκείνη το κρατούσε. Τότε, κάλεσε την Άμεσο Δράση και ο 29χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου λίγο αργότερα κατέληξε.
Η συνάδελφος της Γουίλις, Άσμα Ντέι, την περιέγραψε ως άτομο με διπλή προσωπικότητα,τη μια ήταν χαρούμενη και διαχυτική και την άλλη κλεινόταν στον εαυτό της και απομακρυνόταν. «(Ο Μπιλάλ) Την ήθελε καλυμμένη από πάνω μέχρι κάτω γιατί οι άλλοι άνδρες την κοιτούσαν. (Η Γουίλις) Φορούσε δυτικά ρούχα αλλά πάντα είχε καλυμμένα τα μπράτσα της και τα πόδια της. Η ίδια είχε πει ότι ο Μπιλάλ δεν την είχε ποτέ συστήσει στη μητέρα του γιατί εκείνη ήταν πολύ συντηρητική και ο Μπιλάλ θεωρούσε ότι δεν θα την αποδεχόταν. Επίσης έλεγε ότι αγαπιόντουσαν και ότι επρόκειτο να παντρευτούν, αλλά ότι εκείνος δεν ήθελε να φορά (η Σάρα) στενά και κοντά ρούχα»,  είπε η Ντέι.
030215143345_5563
Μάλιστα, η Ντέι είπε ότι όταν μια φορά ο Σαντίκ έλειψε για ταξίδι στο Πακιστάν, είδε την Γουίλις να φορά κραγιόν και πιο αποκαλυπτικά και λαμπερά ρούχα και ότι έμοιαζε χαρούμενη και λιγότερο απασχολημένη.
Στο δικαστήριο κατέθεσε και πρώην φίλη του 29χρονου η οποία δήλωσε πως εκείνος «δεν της είχε ποτέ δείξει επιθετικότητα κατά τη διάρκεια της σχέσης τους». Μάλιστα, η ίδια κατέθεσε πως ο Σαντίκ της είχε πει ότι η σχέση του με την Γουίλις «βασανιζόταν από διαφωνίες», αλλά πως παρόλα αυτά σκόπευε να την παντρευτεί παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν την είχε συστήσει στην οικογένειά του.
Ωστόσο,  άλλος φίλος τους ζευγαριού ανέφερε πως ο Σαντίκ ήταν τόσο αυστηρός μουσουλμάνος που της φερόταν σαν να είναι αντικείμενο,ενώ όταν μιλούσε για εκείνη στον φίλο του την ανέφερε ως «σκρόφα» ή «σκύλα».
 
Επίσης, ο Μπιλάλ είχε γίνει καχύποπτος για την πλατωνική φιλία που είχε η Σάρα με έναν συνάδελφό της αφότου τους είχε δει σε φωτογραφία από το χριστουγεννιάτικο πάρτι του γραφείου τους. Από τότε της έλεγχε το Facebook και το κινητό της τηλέφωνο.
Στις 18 Αυγούστου το ποτήρι της ζήλιας του ξεχείλισε όταν την είδε να μιλάει μαζί του. Σύμφωνα με την κατάθεση της ίδιας της 19χρονης, ο Μπιλάλ την έσυρε από τα μαλλιά όταν την είδε να μαζεύει τα πράγματά της και προσπάθησε με αυτό τον τρόπο να την κατεβάσει από τις σκάλες, αλλά εκείνη κατάφερε και σηκώθηκε να πάει στην κουζίνα και να μαζεύει και άλλα δικά της αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων και των μαχαιριών.
Ο δημόσιος κατήγορος δήλωσε: «Η κατηγορούμενη ισχυρίζεται ότι εν μέσω ενός μεγάλου καβγά, εκείνη πήγε να πάρει τα μαχαίρια της», ωστόσο η Γουίλις αντέκρουσε το επιχείρημα λέγοντας πως πήγε στην κουζίνα όταν τα πράγματα είχαν κάπως ηρεμήσει, αλλά όταν ο Σαντίκ την είδε με τα μαχαίρια της φώναζε: «Ελα, χτύπα με, χτύπα με, μαχαίρωσε με γαμ@@@το αν με μισείς» και στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την 19χρονη, της άρπαξε το χέρι και το έσπρωξε πάνω στο πόδι του. Το τραύμα ήταν τόσο βαθύ που έκοψε την αρτηρία εξ ολοκλήρου και σχεδόν κατέστρεψε όλη τη μηριαία φλέβα.
 
Περίπου μια ώρα αργότερα ο Σαντίκ «έφυγε».

Ο εισαγγελέας έδρας συνέχισε τον συλλογισμό του λέγοντας πως «η ανακριτική διαδικασία δεν δείχνει ότι η κατηγορούμενη είχε σκοπό να σκοτώσει τον Μπιλάλ Σαντίκ, άλλωστε τα στοιχεία δείχνουν ότι το μαχαίρωμα συνέβη πάνω στον καβγά. Ομως το γεγονός πως η κατηγορούμενη πήρε από την κουζίνα μαχαίρι δείχνει πως σκόπευε να κάνει μεγάλη ζημιά στο θύμα».
Η Γουίλις το πρώτο πράγμα που είπε στους διασώστες, όταν έφτασαν ήταν: «Βοηθήστε τον φίλο μου, αιμορραγεί μέχρι θανάτου, είχαμε έναν καβγά και μαχαιρώθηκε». Οι διασώστες που κατέθεσαν στη δίκη δήλωσαν ότι «έδειχνε εξαιρετικά στεναχωρημένη» με αίμα παντού στα χέρια και τα ρούχα της.
Όταν οι αστυνομικοί την συνέλαβα είπε: «Είχαμε έναν καβγά. Άρπαξα ένα μαχαίρι και μετά με άρπαξε αυτός και μαχαιρώθηκε. Δεν μπορώ να πιστέψω τις συνέβη, μετά από έναν χαζό καβγά. Αν πάθει κάτι κακό, θα αυτοκτονήσω».
Στην ακρόαση της δίκης, ο δημόσιος κατήγορος πρόσθεσε πως η Γουίλις «ασπάστηκε το Ισλάμ όταν ήταν ακόμη μαθήτρια και είναι φανερό πως προσπαθεί να ανταποκρίνεται στα στάνταρντ της μουσουλμανικής θρησκείας, με το να καλύπτει τα χέρια και τα πόδια της. Αλλά υπάρχει μια δυσκολία κουλτούρας ώστε να μπορούσε ο Σαντίκ να την συστήσει στην οικογένειά του και κανείς από τους δύο δεν είχε γνωρίσει ο ένας τον άλλο στους γονείς του».
Η Γουίλις αντιμετωπίζει την κατηγορία για φόνο και την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Η ίδια αρνήθηκε και τις δύο κατηγορίες. Ωστόσο, η δίκη συνεχίζεται.