00:03, Κυριακή
03 Ιουλίου 2022

Σουηδία: Αίρονται τα περιοριστικά μέτρα τέλη Σεπτεμβρίου – Περίπου το 70% των Σουηδών ηλικίας 16 ετών και άνω είναι πλήρως εμβολιασμένο

Η Σουηδία θα προχωρήσει σε χαλάρωση των περιορισμών στις 29 Σεπτεμβρίου, καταργώντας τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα σε δημόσιους χώρους όπως εστιατόρια, θέατρα και γήπεδα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Τρίτη.

Με τους περισσότερους ενήλικες εμβολιασμένους, η Σουηδία σταδιακά χαλάρωσε ορισμένους περιορισμούς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ αυξάνονται τα κρούσματα τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της μετάλλαξης “Δέλτα” αλλά με τους θανάτους να παραμένουν χαμηλοί.

“Το σημαντικότερο είναι ότι κάνουμε τώρα περαιτέρω βήματα για την επιστροφή στην κανονική καθημερινότητα”, δήλωσε η υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων Λένα Χάλεγκρεν σε συνέντευξη Τύπου.

Περίπου το 70% των Σουηδών ηλικίας 16 ετών και άνω είναι πλήρως εμβολιασμένο. Η Σουηδία έχει τους περισσότερους θανάτους από COVID-19 από τις υπόλοιπες Σκανδιναβικές χώρες,  οι οποίες  επέλεξαν αυστηρότερους περιορισμούς, χωρίς να μπορέσουν να περιορίσουν την πανδημία.

Πηγή φωτογραφίας: Thelancet.com