, Παρασκευή
12 Απριλίου 2024

search icon search icon

Στο στόχαστρο για φοροαποφυγή ο Τραμπ

ImageHandler (1)
Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως δεν έχει καταβάλει φόρους στο αμερικανικό κράτος εδώ και κάποια χρόνια, υποστήριξε την Πέμπτη ο αρθρογράφος των NYTimes, James Stewart, σχολιάζοντας ότι «κανείς δε θα πρέπει να εκπλήσσεται».
Μέσα από τη στήλη του, ο αρθρογράφος τόνισε ότι από συζητήσεις που έκανε τις τελευταίες εβδομάδες με επαγγελματίες του τομέα ακινήτων και φορολόγησης, προέκυψε ότι ο Αμερικανός υποψήφιος μάλλον χρησιμοποίησε τις γενναιόδωρες φοροελαφρύνσεις που προβλέπονται για τους εργολάβους προκειμένου να μειώσει το εισόδημα που εμφάνιζε, είτε στο μηδέν είτε σε ζημιές.
Ο Τραμπ έχει επιτεθεί δυναμικά στο παρελθόν στα υψηλά αμειβόμενα εταιρικά στελέχη που γλιτώνουν τη φορολογία, ωστόσο ο ίδιος πληρώνει όσο λιγότερα του επιτρέπει ο νόμος, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι οι εισφορές του είναι «σημαντικές».
Ο Stewart τονίζει ότι ο υποψήφιος δεν έχει δημοσιεύσει τις φορολογικές του καταστάσεις, οπότε ούτε ο ίδιος, ούτε κανείς από όσους μίλησε δεν τις έχουν δει ποτέ. Όπως ισχυρίστηκε, είναι πιθανό να μην δημοσιεύει τα στοιχεία για να μη γίνει γνωστό ότι δεν πληρώνει ή πληρώνει ελάχιστα για να στηρίξει τη χώρα που επιθυμεί να κυβερνήσει.
Αν και οι πρόσφατες καταστάσεις είναι απόρρητες, ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι η ιδέα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ φοροαποφεύγει δεν είναι εικασία: στοιχεία που είναι γνωστά για τα τέλη της δεκαετίας του 1970 δείχνουν ότι ο υποψήφιος δήλωσε ζημιές και δεν πλήρωσε φόρο το 1978, ενώ το 1979 κατέβαλε ένα ελάχιστο ποσό, ένα σύνολο κάτω των 75.000 δολαρίων για τα προηγούμενα τρία χρόνια.euro2day.gr 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.