23:53, Σάββατο
02 Ιουλίου 2022

Συντριβή αεροσκάφους με τέσσερις νεκρούς στη Σομαλία

syntrivi aeroplanou

‘Ένα αιθιοπικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος με εξαμελές πλήρωμα συνετρίβη και ανεφλέγη κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο του Μογκαντίσου την Παρασκευή με αποτέλεσμα τέσσερα άτομα να χάσουν τη ζωή τους και δύο να τραυματιστούν.

Το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Σομαλίας έκλεισε μετά το δυστύχημα, ενώ πηγές του αεροδρομίου δήλωσαν ότι σειρά εκρήξεων ακολούθησε τη συντριβή και ανάφλεξη του μεταγωγικού αεροσκάφους και άφησαν να εννοηθεί ότι είναι πιθανόν να μετέφερε πυρομαχικά ή άλλα εύφλεκτα υλικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα όπλα προορίζονταν πιθανότατα για την Αφρικανική Ένωση ή τον στρατό της Σομαλίας που μάχονται κατά της Αλ Κάιντα.

Η πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα, ανέπτυξε στρατιωτική δύναμη το 2011 στην νοτιο-δυτική Αιθιοπία για την αντιμετώπιση των ισλαμιστών ανταρτών σεμπάμπ στο πλευρό της στρατιωτικής δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης , του σομαλικού στρατού και των κενυατικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Ο αιθιοπικός στρατός συνέβαλε στην κατάληψη πολλών βάσεων των σεμπάμπ στην περιοχή. Τους τελευταίους μήνες η Αντίς Αμπέμπα έχει αρχίσει να αποσύρει τις στρατιωτικές της δυνάμεις από τον τομέα.

Ο ειδικός εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών για τη Σομαλία Νικ Κέι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την «τραγική συντριβή».