Θανατική ποινή για τους βιαστές στην Ινδία

india-astunomikoiΤην επιβολή της θανατικής ποινής και στους τέσσερις άνδρες που κρίθηκαν ένοχοι για τον βιασμό και τον θάνατο της 23χρονης φοιτήτριας στο Νέο Δελχί τον περασμένο Δεκέμβρη πρότεινε ο εισαγγελέας.

Ο δικαστής άρχισε να ακούει τα επιχειρήματα της εισαγγελίας και της υπεράσπισης πριν αναγνώσει τις ποινές που θα επιβληθούν στους τέσσερις άνδρες, έναν καθαριστή λεωφορείου, έναν γυμναστή, έναν πωλητή φρούτων και έναν άνεργο.

Οι ποινές αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας, αλλά δεν αποκλείεται η ανάγνωσή τους να πάρει αναβολή.

Υπενθυμίζεται ότι ένας ανήλικος καταδικάστηκε τον Αύγουστο για την ίδια υπόθεση σε τρία χρόνια φυλάκιση σε σωφρονιστικό ίδρυμα ανηλίκων.

Το θύμα και ένας φίλος του δέχθηκαν επίθεση σε ένα λεωφορείο από πέντε ενήλικες -ο ένας εκ των οποίων αυτοκτόνησε στο κελί του- και τον ανήλικο.

Η κοπέλα βιάστηκε επανειλημμένως και βασανίστηκε με τη βοήθεια μίας μεταλλικής ράβδου και τόσο η ίδια όσο και ο φίλος της ξυλοκοπήθηκαν άγρια προτού οι δράστες τους πετάξουν έξω από το όχημα.

Το συμβάν είχε προκαλέσει παγκόσμια οργή και κύμα διαδηλώσεων στην Ινδία για τους κινδύνους που διατρέχουν οι γυναίκες.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβησαν στους δρόμους στην Ινδία για να καταγγείλουν τη μεταχείριση των γυναικών στη χώρα, την απάθεια της αστυνομίας και της δικαιοσύνης απέναντι στα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων.

Έκτοτε, η νομοθεσία κατά των δραστών σεξουαλικών εγκλημάτων αυστηροποιήθηκε και εισήχθη η θανατική ποινή για τους βιαστές τα θύματα των οποίων χάνουν τη ζωή τους.