, Πέμπτη
09 Φεβρουαρίου 2023

Τι φοβάται το Spiegel για το «Φρούριο Ευρώπη» (ΦΩΤΟ)

Εν όψει του Συμβουλίου Κορυφής της Δευτέρας το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel κυκλοφόρησε με εξώφυλλο στο οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζεται ως φρούριο με ψηλά ορθωμένα τείχη, έξω από τα οποία συνωστίζονται οι πρόσφυγες.
Κεντρικά βρίσκεται η Ακρόπολη, πάνω από την οποία κυματίζει η σημαία της ΕΕ. Από την Ακρόπολη ξεπροβάλει και η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ, η οποία χαιρετά τα πλήθη προσφύγων που συνωστίζονται έξω από την περίκλειστη ΕΕ.
027f5447-d653-4cb6-a3cd-4d9
«Θα καταφέρουμε να διαλύσουμε την ανοιχτή Ευρώπη και να διακινδυνεύσουμε το μέλλον μας» είναι ο τίτλος του περιοδικού.
Στο ίδιο τεύχος ξεχωρίζει επίσης άρθρο με τίτλο «Φρούριο Ευρώπη» για την κατακερματισμένη ευρωπαϊκή πολιτική στο πεδίο του. Επίσης το Spiegel κάνει ένα μεγάλο οδοιπορικό από τα ανατολικά σύνορα της ΕΕ στο Αιγαίο μέχρι το βορειότερο άκρο της στον αρκτικό κύκλο, με άλλα λόγια από τη Σάμο μέχρι το νορβηγικό Κίρκενες, 5.001 χλμ μακριά από το ελληνικό νησί.
Το περιοδικό διερωτάται «τι μέλλει γενέσθαι στην ευρωπαϊκό ήπειρο εάν κλείσουν τα εσωτερικά σύνορα; Ποιό θα είναι το νέο της πρόσωπο;». Το σίγουρο είναι, εκτιμά,  ότι σε μία Ευρώπη χωρίς Σένγκεν το μέλλον είναι αβέβαιο.paraskhnio.gr