, Τετάρτη
21 Φεβρουαρίου 2024

Την απάτησε, κέρδισε στο Λόττο και ήθελε διαζύγιο, χωρίς να δώσει ευρώ!

dikigoroi

Ένας Γερμανός υποχρεώθηκε από τα δικαστήρια να δώσει στη νόμιμη σύζυγό του τα μισά κέρδη του από το Λόττο, μολονότι ήταν σε διάσταση μαζί της τα τελευταία επτά χρόνια. Στα τέλη του 2008 ένας συνταξιούχος, χωρισμένος από τη σύζυγό του επί επτά χρόνια, έπαιξε στο Λόττο μαζί με τη νέα του σύντροφο. Διαψεύδοντας την παροιμία που υποστηρίζει ότι έρωτας και τύχη δεν συμβαδίζουν, το ζευγάρι κέρδισε σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ, χρήματα που μοιράστηκαν οι δυο τους.

Δύο μήνες αφού εισέπραξε τα κέρδη του ο άνδρας υπέβαλε αίτηση διαζυγίου. Το γεγονός ότι η νόμιμη σύζυγος και μητέρα των τριών παιδιών του ζούσε με το πενιχρό επίδομα της κοινωνικής πρόνοιας δεν τον πτόησε: Aποφασισμένος να κρατήσει τα χρήματα εξάντλησε όλα τα ένδικα μέσα, μέχρι που η υπόθεση έφτασε ακόμη και στο Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο εξέδωσε σήμερα την απόφασή του.

Σύμφωνα με αυτήν, μόνο οι κληρονομιές και οι δωρεές δεν μπορούν να θεωρηθούν κοινά περιουσιακά στοιχεία τα οποία μοιράζονται εξίσου οι σύζυγοι στην περίπτωση διαζυγίου.

Κατόπιν αυτής της απόφασης, ο συνταξιούχος οφείλει να καταβάλει στην πρώην σύζυγό του το μισό από το μερίδιό του στα κέρδη, δηλαδή περίπου 250.000 ευρώ.