Οι δηλώσεις που έκανε ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο ηγέτη Εμανουέλ Μακρόν δεν καταδεικνύουν την ετοιμότητα του Κιέβου να εφαρμόσει έγκαιρα τις συμφωνίες του Μινσκ, δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
“ Υπήρξαν θετικά σημάδια μετά την απόφαση της Ουκρανίας να δράσει αποκλειστικά στη βάση των συμφωνιών του Μινσκ, είναι κάτι θετικό”, σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
“ Όμως δεν ακούσαμε τον (Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ) Ζελένσκι να δηλώνει ότι είναι έτοιμος να ασχοληθεί γρήγορα με το θέμα”, πρόσθεσε.
Η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο ότι αρνείται να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ, που υπογράφηκαν το 2015, προκειμένου να τερματιστούν οι συγκρούσεις στο Ντονμπάς, στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, από τις οποίες έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι σε διάστημα οκτώ ετών, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.




