Τρόμος από τη λίστα θανάτου του ISIS – Έλληνες ανάμεσα στους στόχους

lista-isis-660x300
Μια λίστα με τα ονόματα, τις διευθύνσεις και τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία 8.318 ανθρώπων φέρεται να δημοσίευσε στο διαδίκτυο μέσω μυστικής εφαρμογής μια ομάδα χάκερ που υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος, καλώντας τους υποστηρικτές του να τους σκοτώσουν.
Μάλιστα, στην ανατριχιαστική αυτή λίστα περιλαμβάνονται και ονόματα Ελλήνων όπως γράφει η Daily Mirror σε δημοσίευμά της.
Τη λίστα ανέβασε στο διαδίκτυο μία ομάδα που φέρει το όνομα «United Cyber Calliphate», απευθύνοντας κάλεσμα στους υποστηρικτές της οργάνωσης να «ακολουθήσουν» όσους περιλαμβάνονται στη λίστα και να τους σκοτώσουν, προκειμένου «να πάρουν εκδίκηση για τους μουσουλμάνους».
Την φωτογραφία με τον μασκοφόρο στρατιώτη που είναι οπλισμένος συνοδεύει το εξής μήνυμα: «Όλος ο κόσμος δεν μπορεί να σταματήσει το Ισλαμικό Κράτος – Έχετε ταχθεί εναντίον μας. Θα σας σκοτώσουμε όλους (μαζί)».
Η λίστα με τους επικηρυγμένους του Ισλαμικού Κράτους είναι μία από τις πιο μεγάλες και όπως αναφέρουν δημοσιεύματα είναι πιθανόν η πρώτη που περιέχει ονόματα μη Αμερικανών πολιτών, καθώς περιέχονται και ονόματα από τη Βρετανία, την Ελλάδα, το Βέλγιο, τη Βραζιλία, την Κίνα, την Εσθονία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Γουατεμάλα, την Ινδονησία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, το Ισραήλ, την Τζαμάικα, τη Νέα Ζηλανδία, το Τρινιντάτ και Τομπάγκο, τη Νότια Κορέα και τη Σουηδία.
Περισσότερα στο paraskhnio.gr