Βερνίκι νυχιών «αντίδοτο» στο χάπι του βιασμού

nyxia
 
Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να ανακαλύψετε -μία μόνο κίνηση- ότι κάποιος επιτήδειος έχει ρίξει στο ποτό σας το λεγόμενο «χάπι του βιασμού»;  

Τέσσερις φοιτητές από το πανεπιστήμιο της βόρειας Καρολίνας έχουν την λύση. Δημιούργησαν ένα προϊόν αντίδοτο στο χάπι του βιασμού. Πώς λειτουργεί το βερνίκι; Απλώς βυθίζετε το δάχτυλό σας μέσα στο ποτήρι σας. Αν το νύχι σας αλλάξει χρώμα, αυτό σημαίνει ότι το ποτό σας έχει μέσα ναρκωτική ουσία και εσείς πρέπει να λάβετε τα μέτρα σας άμεσα καθώς έχετε πέσει θύμα επίδοξου βιαστή… 

Το πρωτοποριακό βερνίκι δημιούργησαν οι φοιτητές Ankesh Madan, Stephen Grey, Tasso Von Windheim και Tyler Confrey-Maloney. Χρησιμοποιώντας τις γνώσεις τους δημιούργησαν ένα βερνίκι νυχιών το οποίο αν έρθει σε επαφή με κάποιο ναρκωτικό βιασμού, όπως για παράδειγμα τα Rohypnol, Xanax και GHB, αλλάζει χρώμα. 

«Το 18% των γυναικών στις ΗΠΑ, έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά μία φόρα στη ζωή του. Δηλαδή μία στις πέντε γυναίκες στην χώρα μας. Είναι οι γυναίκες μας, οι σύντροφοί μας, οι φίλες μας…», πόσταρε στο Facebook η ομάδα που δημιούργησε τα βερνίκια «Undercover Colors».

«Θέλαμε να εστιάσουμε σε προληπτικές λύσεις, ειδικά σε αυτές που μπορούν να ενσωματωθούν σε προϊόντα που ήδη χρησιμοποιούν όλες οι γυναίκες», δήλωσε ο Ankesh Madan και πρόσθεσε: «Όλες μας γνωρίζουμε μία κοπέλα που έχει βιώσει αυτήν την απαίσια εμπειρία, του βιασμού της σε κάποιο ραντεβού αφού πρώτα την είχαν ναρκώσει, και προσπαθήσαμε να βρούμε κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει να μην διαπραχθεί αυτό το έγκλημα».

Τα βερνίκια νυχιών, «Undercover Colors», δεν είναι ακόμα διαθέσιμα στην αγορά, ωστόσο είναι ο επόμενος στόχος των τεσσάρων φοιτητών που σπουδάζουν στην βόρεια Καρολίνα.