ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Βρετανία: Σε ύψιστη επιφυλακή παραμένουν οι αρχές για τον φόβο νέων ταραχών

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
09/08/2024
Διεθνή
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Βρετανία: Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προκαλούν αναταραχή στην περίοδο Χριστουγέννων

Related Post

Ο Τραμπ απειλεί με νέα πιο σκληρά πλήγματα το Ιράν

Οι Ισραηλινοί σφυροκόπησαν όλη τη νύχτα τα ανατολικά του Λιβάνου

Ξεκάθαρο μήνυμα Πεζεσκιάν: Το Ιράν δεν θα παραδοθεί στις ΗΠΑ και το Ισραήλ

Οι Φρουροί της Επανάστασης στοχοθέτησαν “αυτονομιστές ομάδες” στο Ιρακινό Κουρδιστάν

Αν και η χθεσινή νύκτα ήταν σχετικά ήσυχη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, οι βρετανικές αρχές εξακολουθούν να βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή έπειτα από δεκάδες προσκλήσεις σε συγκεντρώσεις μπροστά σε κέντρα υποδοχής ή δικηγορικά γραφεία που προσφέρουν νομική βοήθεια στους μετανάστες ή τους αιτούντες άσυλο.

Ο δικηγορικός σύλλογος Αγγλίας και Ουαλίας (Law Society of England and Wales) κατήγγειλε «ευθεία επίθεση» κατά του δικηγορικού επαγγέλματος, ενώ η υπουργός Δικαιοσύνης Σαμπάνα Μαχμούντ κατήγγειλε τις απαράδεκτες απειλές κατά των δικηγόρων και προειδοποίησε όσους συμμετέχουν σε τέτοιες ενέργειες ότι «θα πάνε να βρουν τους εκατοντάδες που συνελήφθησαν από την αστυνομία την περασμένη εβδομάδα»

Περίπου 400 συλλήψεις έχουν γίνει από την έναρξη των ταραχών και έχουν απαγγελθεί κατηγορίες κατά εκατό ατόμων, ενώ αντιμετωπίζεται το ενδεχόμενο διώξεων για τρομοκρατική δράση.

Νεαρός 18 ετών καταδικάσθηκε χθες στο Μάντσεστερ σε φυλάκιση δύο μηνών διότι έσπασε το τζάμι περιπολικού στην πόλη Μπόλτον την Κυριακή. Σύμφωνα με το πρακτορείο PA είναι ο πρώτος που φυλακίσθηκε από το ξέσπασμα του κύματος βίας.

Μετά την ολοκλήρωση και νέας συνεδρίασης της επιτροπής Cobra για την διαχείριση της κρίσης χθες το βράδυ, ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας της Αγγλίας και της Ουαλίας, δήλωσε ότι αναμένει την επιβολή «βαρειών» ποινών κατά των ταραξιών και διαβεβαίωσε ότι προτεραιότητά του είναι η ασφάλεια του πληθυσμού.

Ηδη από χθες, η αστυνομία του Λονδίνου προειδοποίησε ότι διαθέτει «όλες τις εξουσίες, τις τακτικές και τα εργαλεία για να εμποδίσει νέες σκηνές ταραχών».

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας «στρατός» εφέδρων που αριθμεί 6.000 ειδικευμένους στην διατήρηση της τάξης αστυνομικών θα συγκροτηθεί αυτήν την εβδομάδα και ότι 567 θέσεις στις φυλακές είναι διαθέσιμες για τους καταδικασμένους ταραξίες.

Εδώ και μία εβδομάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται αντιμέτωπο με σκηνές σφοδρής ρατσιστικής βίας που προκλήθηκαν αρχικά από την κυκλοφορία φημών που διαψεύσθηκαν για το προφίλ του δράστη της δολοφονίας τριών κοριτσιών στο μάθημα χορού στο Σάουθπορτ.

Ο ύποπτος παρουσιάσθηκε ως αιτών άσυλο και μουσουλμάνος και στην πραγματικότητα έχει γεννηθεί στο Κάρντιφ και η οικογένειά του κατάγεται από την Ρουάντα.

Εκτοτε, τζαμιά και ξενοδοχεία έγιναν στόχος επιθέσεων κατά την διάρκεια ταραχών με δεκάδες αστυνομικούς τραυματίες.

Οι βρετανικές αρχές βρίσκονται επίσης αντιμέτωπες με κατηγορίες προερχόμενες από την άκρα δεξιά κατά μίας αστυνομίας την οποία επικρίνουν ότι εφαρμόζει δύο μέτρα και σταθμά δείχνοντας μεγαλύτερη επιείκια προς τις μειονότητες.

Ο Κιρ Στάρμερ απάντησε στις καταγγελίες αυτές κάνοντας λόγο για «μη πρόβλημα» και επέμεινε ότι η βρετανική αστυνομία ενεργεί «χωρίς φόβο και μεροληψία».

Χθες το βράδυ ο βρετανός πρωθυπουργός αρνήθηκε να απαντήσει στις δηλώσεις του Ιλον Μασκ που μεταξύ άλλων είπε ότι «ο εμφύλιος πόλεμος είναι αναπόφευκτος» εξαιτίας της μετανάστευσης.

Όταν ερωτήθηκε σχετικά σήμερα το ραδιοφωνικό δίκτυο LBC, ο πρώην επικεφαλής επιθεωρητής της αστυνομίας Τόμας Γουίνσορ δήλωσε ότι ο Ιλον Μασκ «καλά θα κάνει να κοιτάζει τις μπαταρίες, τα αυτοκίνητα και τους πυραύλους και να αφήσει στις βρετανικές αρχές την διαχείριση της προστασίας και της ασφάλειας των πληθυσμών μας».

Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Τραμπ: Το «μεγάλο κύμα» στον πόλεμο με το Ιράν δεν έχει έρθει ακόμη
Διεθνή

Ο Τραμπ απειλεί με νέα πιο σκληρά πλήγματα το Ιράν

Λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του προέδρου του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν, ο Ντόναλντ Τραμπ με μια ανάρτησή του απάντησε απειλώντας...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
07/03/2026
Οι Ισραηλινοί σφυροκόπησαν όλη τη νύχτα τα ανατολικά του Λιβάνου
Διεθνή

Οι Ισραηλινοί σφυροκόπησαν όλη τη νύχτα τα ανατολικά του Λιβάνου

Ο στρατός του Ισραήλ πραγματοποίησε μία επιχείρηση αερομεταφοράς στρατιωτικών δυνάμεων, με ρίψεις αλεξιπτωτιστών στις ανατολικές περιοχές του Λιβάνου στη διάρκεια...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
07/03/2026
Next Post
Παρίσι 2024: Δεν μπόρεσε να προκριθεί στα προημιτελικά ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης – Περιμένει την δεύτερη ευκαιρία

Παρίσι 2024: Δεν μπόρεσε να προκριθεί στα προημιτελικά ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης - Περιμένει την δεύτερη ευκαιρία

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια για αυτό το Σαββατοκύριακο

Οι αστρολογικές προβλέψεις για το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαρτίου

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
07/03/2026
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa