Χιλιάδες αστυνομικοί στη νατοϊκή βάση του Ιντσιρλίκ εν μέσω φημών για απόπειρα πραξικοπήματος (ΦΩΤΟ)

Ιντσιρλίκ – Φήμες για πραξικόπημα
Περίπου 7.000 ένοπλοι αστυνομικοί σε βαρέα οχήματα περιέβαλαν την Νατοϊκή βάση του Ιντσιρλίκ στα Άδανα τις πρώτες πρωινές ώρες, με τον Τούρκο υπουργό, Ομέρ Τσελίκ, να αναφέρει πως επρόκειτο για «έλεγχο ασφαλείας».
Χωρίς βέβαια επίσημη εξήγηση, έντονη είναι η φημολογία για νέα απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα χώρα.
Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet ανέφερε νωρίτερα ότι η αστυνομία πληροφορήθηκε για νέα απόπειρα πραξικοπήματος.
Δυνάμεις ασφαλείας οπλισμένοι με τουφέκια και τεθωρακισμένα οχήματα τύπου ΤΟΜΑ διακρίνονται στις φωτογραφίες που ελήφθησαν από αυτόπτες μάρτυρες.
 

 


Ο Τούρκος υπουργός για Υποθέσεις της ΕΕ, Ομέρ Τσελίκ, υποβάθμισε την κατάσταση με ανάρτηση στο twitter , αναφέροντας πως πραγματοποιήθηκε «επιθεώρηση ασφαλείας».
«Κάναμε έναν γενικό έλεγχο ασφαλείας. Τίποτα το κακό» έγραψε στο twitter από τα Άδανα.
Ορισμένοι υποστηρικτές του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνέρρευσαν γύρω από τη βάση, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Ωστόσο το κλίμα δεν ήταν τεταμένο, όπως την πρόσφατη διαδήλωση στα Άδανα που οι υποστηρικτές του ζητούσαν το κλείσιμο της βάσης.
Η «επιθεώρηση» στη βάση έρχεται την ώρα που η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε μια σαρωτική στρατιωτική μεταρρύθμιση το Σάββατο. Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι A-Haber, ο Ερντογάν παρουσίασε τα σχέδια του για την διάλυση όλων των στρατιωτικών ακαδημιών.
Πηγή: ethnos.gr