16:14, Πέμπτη
26 Μαΐου 2022

Χιλιάδες Ισραηλινοί στους δρόμους του Τελ Αβίβ ζητώντας ειρήνη

israil eirini
Χιλιάδες ισραηλινοί πολίτες βγήκαν στους δρόμους του Τελ Αβίβ το Σάββατο το βράδυ διαδηλώνοντας και ζητώντας να επιτευχθεί μια ειρηνευτική συμφωνία με τους παλαιστίνιους.

Ο πολυβραβευμένος ισραηλινός συγγραφέας Νταβίντ Γκρόσμαν προειδοποίησε τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ράμπιν στο Τελ Αβίβ για τα δεινά του «φανατισμού και του μίσους» ακόμη και μεταξύ των ισραηλινών. «Το Ισραήλ πρέπει να καταπολεμήσει την απελπισία και τον φόβο που προκαλούν επικίνδυνες τάσεις» ανέφερε ο ισραηλινός συγγραφέας. Ο Γκρόσμαν έχει ταχθεί υπέρ ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους που θα επιβιώνει δίπλα στο κράτος του Ισραήλ.

Το Ισραήλ ξεκίνησε τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας τον περασμένο μήνα σε απάντηση για τις επιθέσεις με ρουκέτες που εκδήλωνε η Χαμάς κατά του ισραηλινού εδάφους. Οι ειρηνευτικές συνομιλίες στο Κάιρο επέτυχαν εκεχειρία πέντε ημερών η οποία ισχύει μέχρι τη Δευτέρα με στόχο οι δυο πλευρές να καταλήξουν σε οριστική συμφωνία για τον τερματισμό της βίας.

Από την έναρξη της στρατιωτικής επίθεσης του Ισραήλ στις 8 Ιουλίου 1.961 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας, ως επί το πλείστον άμαχοι. Εξήντα επτά άνθρωποι, σχεδόν όλοι οι στρατιώτες, έχουν σκοτωθεί από την ισραηλινή πλευρά.